ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Η ιταλική ακτοφυλακή διέσωσε περισσότερους από 3.000 μετανάστες

aktofulaki-300x190
Κατά τη χθεσινή ημέρα, πλοία του ιταλικού πολεμικού ναυτικού, της ακτοφυλακής και του λιμενικού, μαζί με μονάδες της ευρωπαϊκής επιχείρησης Τriton, κατάφεραν να διασώσουν πάνω από τρεις χιλιάδες άτομα, τα οποία κινδύνευαν να ναυαγήσουν, λίγο μετά την αναχώρησή τους από τη Λιβύη, με, συνολικά, είκοσι τρία πλεούμενα. Οι μετανάστες και πρόσφυγες είχαν επιβιβασθεί σε δεκαέξι μεγάλες βάρκες και επτά φουσκωτές λέμβους.

Oι επιχειρήσεις συντονίσθηκαν από την ιταλική ακτοφυλακή και μέρος των διασωθέντων μεταφέρθηκε ήδη στο λιμάνι της πόλης Μεσσίνα, στη Σικελία.

Στο μεταξύ, στο Παλέρμο της Σικελίας, πάντα, συνελήφθησαν έξι δουλέμποροι, οι οποίοι είχαν φτάσει στην Ιταλία την περασμένη εβδομάδα. Σύμφωνα με σειρά καταθέσεων μεταναστών, οι δουλέμποροι, κατά τον διάπλου της Μεσογείου, έκλεισαν στο αμπάρι όλες τις γυναίκες και τα παιδιά, εκβιάζοντας τους συγγενείς τους και ζητώντας επιπλέον χρήματα, για να τους αφήσουν και πάλι ελεύθερους και να βγάλουν τα λουκέτα, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Συνεχίζεται, τέλος, η αντιπαράθεση ανάμεσα στην καθολική εκκλησία και την ξενοφοβική Λέγκα του Βορρά. Η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία θεωρεί ότι η υποδοχή και φιλοξενία των μεταναστών αποτελεί ηθικό χρέος, ενώ ο επικεφαλής της Λέγκα, Ματτέο Σαλβίνι ζητά να οδηγούνται, οι πρόσφυγες και μετανάστες, σε πετρελαϊκές πλατφόρμες που έχουν πάψει να χρησιμοποιούνται ώστε να γίνεται εκεί η ταυτοποίηση και η παροχή πρώτης βοήθειας.
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.