ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Τι λένε τα κόμματα της αντιπολίτευσης για την εξαγγελία εκλογών

kommata-300x190
Ποικίλες αντιδράσεις στα κόμματα της ήσσονος αντιπολίτευσης προκάλεσε η απόφαση του πρωθυπουργού να προκηρύξει πρόωρες εκλογές. Το Ποτάμι, το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ εξαπέλυσαν δριμεία επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα, ενώ το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων, που συμμετείχε στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εμφανίστηκε ηπιότερο δηλώνοντας βέβαιο ότι θα καταστεί ρυθμιστής των πολιτικών εξελίξεων και μετά τις εκλογές. 

Σκληρή κριτική στον Αλέξη Τσίπρα για την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες εξαπέλυσαν οι επικεφαλής των κομμάτων της ήσσονος αντιπολίτευσης. Τόσο ο Σταύρος Θεοδωράκης, όσο και η Φώφη Γεννηματά, αλλά και ο Δημήτρης Κουτσούμπας στηλίτευσαν την απόφαση του πρωθυπουργού για τη διενέργεια των πρόωρων εκλογών. 

Ο Σταύρος Θεοδωράκης και η Φώφη Γεννηματά καταλόγισαν στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ τυχοδιωκτισμό και προσπάθεια να δραπετεύσει από τις ευθύνες που του αναλογούν για το ότι η χώρα οδηγείται μέσα σε διάστημα επτά μηνών σε νέες εθνικές εκλογές. 

Ο επικεφαλής του Ποταμιού, αλλά και η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μετά τη δήλωση του πρωθυπουργού για τη διενέργεια πρόωρων εκλογών σχολιάζοντας την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσαν ολομέτωπη επίθεση επιχειρώντας την πρώτη προεκλογική αποδόμηση του προφίλ του.

Τον κατηγόρησαν για αδυναμία συνεννόησης, παρά το γεγονός ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είχε την στήριξη του πολιτικού συστήματος για την ψήφιση του νέου μνημονίου. 

Στ.Θεοδωράκης: Τραγική επιλογή οι εκλογές

Ο Σταύρος Θεοδωράκης κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα για πονηρές σκέψεις και τακτικισμούς που μόνο στόχο έχουν είναι να διατηρήσουν τον ίδιο και το κόμμα του στην εξουσία με την εκμετάλλευση κάθε παλαιοκομματικου τρικ. 

«Οδήγησε τη χώρα σε ένα διχαστικό δημοψήφισμα που έκλεισε τις τράπεζες και έκανε επαίτες τους Έλληνες, για να καταλήξουμε μετά στο “καλύτερο μνημόνιο όλων των εποχών”, όπως υπερηφανεύονται σήμερα οι υπουργοί του. Η Ελλάδα έχασε όλους τους συμμάχους της» ανέφερε ο Σταύρος Θεοδωράκης. 

Ο επικεφαλής του Ποταμιού στηλίτευσε την κυβερνητική πολιτική της συγκυβέρνησης κάνοντας λόγο για αποσύνθεση της χώρας και «ανακατάληψη» των υπουργείων «από τους κολλητούς, τους συγγενείς, τους κομματικούς. Τα ίδια που έκαναν και τα παλιά κόμματα εξουσίας. Στην παιδεία η προσπάθεια των παιδιών να ξεχωρίσουν θεωρήθηκε ρετσινιά». Αιχμές άφησε και για την μεταναστευτική πολιτική του Αλέξη Τσίπρα που «οδηγούν σε ανασφάλεια και απόγνωση τα νησιά μας αλλά και τις συνοικίες των πόλεων» χαρακτηρίζοντας τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ως «κυβερνητική παρέα» που δεν θέλει να δουλέψει και δεν ενδιαφέρεται να λύσει προβλήματα, αλλά που επιθυμεί «να “συναλλάσσεται” και να κερδίζει χρόνο [… ] να εφευρίσκουν τρικ που θα διαιωνίζουν την εξουσία τους και τα προνόμιά τους». 

«Δραπέτη της ευθύνης» χαρακτήρισε η Φώφη Γεννηματά τον Αλέξη Τσίπρα στηλιτεύοντας την απόφασή του να προχωρήσει σε πρόωρη διενέργεια εκλογών. Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα υποστηρίζοντας ότι επιλέγει την απόδραση αντί να αξιοποιήσει το εθνικό το εθνικό κεφάλαιο που δημιουργήθηκε από την στάση των πολιτικών δυνάμεων και των κοινωνικών εταίρων με την υπερψήφιση του τρίτου μνημονίου.

Δ.Κουτσούμπας: Το ΚΚΕ αισθάνεται δικαιωμένο

Σε εκλογική ετοιμότητα βρίσκεται το ΚΚΕ, καθώς ο γενικός του γραμματέας Δημήτρης Κουτσούμπας δήλωσε ότι το κόμμα του «θα δώσει τη μάχη των εκλογών για να δυναμώσει το μήνυμα της αντίστασης, της πάλης, ενάντια στα επαίσχυντα μνημόνια και τους εφαρμοστικούς, τους αντιλαϊκούς νόμους, για να ενισχυθεί η μοναδική δύναμη που μπορεί να στηριχτεί πάνω της το εργατικό λαϊκό κίνημα, να ηγηθεί της πάλης για μια πραγματική εναλλακτική διέξοδο από την κρίση σε όφελος του λαού, για το ίδιο το μέλλον της νέας γενιάς».

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας υποστήριξε ότι από την πορεία των πολιτικών πραγμάτων το κόμμα του αισθάνεται δικαιωμένο διαχωρίζοντας τη θέση του από αυτή του υπόλοιπου πολιτικού συστήματος, αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας ότι το ΚΚΕ δεν θα πάρει μέρος στις διάφορες απόπειρες διαμόρφωσης αντιλαϊκών κυβερνήσεων διαχείρισης, όπως κι αν αυτές ονομασθούν, «ειδικού σκοπού», «αριστερές», «σωτηρίας», που οδηγούν συνέχεια το λαό στη χρεοκοπία, όπως έδειξε η πείρα των τελευταίων 5 χρόνων της κρίσης, με τις κυβερνήσεις ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, αλλά και το τελευταίο 6μηνο της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

«Το ΚΚΕ θα διεκδικήσει κάθε λαϊκή ψήφο, σε κάθε τόπο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε σχολή, σε κάθε πόλη και χωριό της πατρίδας μας, για την ολόπλευρη ενίσχυσή του, για να βγει δυνατός ο ίδιος ο λαός, για τη δική του προοπτική και εξουσία» κατέληξε η δήλωσή του Δημήτρη Κουτσούμπα.

ΑΝΕΛ: Θα παραμείνουμε οι εγγυητές και στην αυριανή κυβέρνηση
Τη βεβαιότητα ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα καταστούν ρυθμιστής των πολιτικών εξελίξεων μετά τις εκλογές εξέφρασε ο Πάνος Καμμένος. Ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ . δήλωσε ότι «ο Ελληνικός λαός θα αποφανθεί με την ψήφο του για την κυβέρνηση που επιθυμεί. Οι ΑΝ.ΕΛ θα παραμείνουμε οι εγγυητές και στην αυριανή κυβέρνηση, με τις «κόκκινες γραμμές» μας στα εθνικά θέματα, στα θέματα της Ορθοδοξίας και της προστασίας της εθνικής ανεξαρτησίας της χώρας». 

Φ.Γεννηματά: Εξόφθαλμη και μικροκομματική η στόχευση του Αλέξη Τσίπρα
 
«Δραπέτη της ευθύνης» χαρακτήρισε η Φώφη Γεννηματά τον Αλέξη Τσίπρα στηλιτεύοντας την απόφασή του να προχωρήσει σε πρόωρη διενέργεια εκλογών. Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα υποστηρίζοντας ότι επιλέγει την απόδραση αντί να αξιοποιήσει το εθνικό το εθνικό κεφάλαιο που δημιουργήθηκε από την στάση των πολιτικών δυνάμεων και των κοινωνικών εταίρων με την υπερψήφιση του τρίτου μνημονίου. 

Η Φώφη Γεννηματά καταλόγισε εξόφθαλμη μικροκομματική στόχευση στον Αλέξη Τσίπρα, κατηγορώντας τον ότι επικαλείται τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ για να προκηρύξει εκλογές υποστηρίζοντας ότι η κήρυξη εκλογών είναι ομολογία αδυναμίας εκ μέρους του πρωθυπουργού. 
Καταλήγοντας κάλεσε τον λαό να στηρίξει το κόμμα της στις προσεχείς εκλογές, κάνοντας λόγο για το νέο ΠΑΣΟΚ, που βρίσκεται στο προσκήνιο.

«Εμείς θα δώσουμε δυναμικό παρών στις εκλογές. Το ανανεωμένο ΠΑΣΟΚ, με νέο ύφος, νέο λόγο, νέες προτάσεις, νέα πρόσωπα στα ψηφοδέλτιά του, θα συγκρουστεί με τις δυνάμεις του νεοφιλελευθερισμού και με όλες τις εκδοχές του αριστερού λαϊκισμού», τόνισε και προσέθεσε:

«Με τη συσπείρωση πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων που εκφράζουν τον ευρύτερο χώρο της Δημοκρατικής Παράταξης, διαμορφώνουμε έναν τρίτο εναλλακτικό πόλο στο πολιτικό μας σύστημα.
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.