ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Ποιότητα και άνεση χώρου

honda-300x190
Του Σπύρου Ρέκκα
Αποστολή στη Γερμανία


Η νέα γενιά του Honda Jazz που οδήγησα στη Φρανκφούρτη δείχνει τον καινούργιο δρόμο που ακολουθούν οι κατασκευαστές για τα μικρά και μικρομεσαία αυτοκίνητα. 

Πλέον έχουν μικρότερο ενδιαφέρον για την πετρελαιοκίνηση σε αυτές τις κατηγορίες και ανανεώνουν τον δεσμό με τους βενζινοκινητήρες.
 
Το ιαπωνικό αυτοκίνητο θα λανσαριστεί σύντομα στην Ευρώπη, μόνο με έναν βενζινοκινητήρα και δύο κιβώτια ταχυτήτων. Κατασκευάζεται στην Ιαπωνία και η μάρκα δηλώνει αδυναμία να καλύψει την αυξανομένη ζήτηση. 

Το μοντέλο με τη χαρακτηριστική σχεδίαση και τους ιδιαίτερα μεγάλους χώρους που συγκρίνονται με εκείνους που προσφέρει η πανάκριβη Mercedes S Class εμπιστεύεται την κίνησή του στη μονάδα 1.300 κ.εκ. VTEC της σειράς Earth Dreams Technology της Honda, ισχύος 102 ίππων.
 
Πρώτα οδήγησα την έκδοση με το νέο χειροκίνητο εξάρι κιβώτιο, η οποία δεν με ικανοποίησε γιατί εμφάνισε αδυναμίες στη διαχείριση της ισχύος και της ροπής. Στις χαμηλές στροφές το μοτέρ στερείται δύναμης. 

Πατώντας πιο βαθιά το γκάζι, ανέβηκαν οι στροφές και όταν πλησίασαν τις 5.000 σ.α.λ. ένιωσα την ευεργετική επίδραση της ισχύος και της ροπής (12,6 χλγμ. στις 5.000 σ.α.λ.). Μαζί τους όμως ήρθε και ο έντονος θόρυβος από το μοτέρ. 

Στις ανηφορικές διαδρομές και στο προσπέρασμα, η απόδοση θα μπορούσε να ήταν καλύτερη. Ελπίζω οι Ιάπωνες μηχανικοί να κάνουν νέες ρυθμίσεις. 

Αν και δεν το περίμενα, η αυτόματη έκδοση ήταν καλύτερη από τη χειροκίνητη. Βλέπετε έχω πρόσφατη την εικόνα από την ελλιπή απόδοση της αυτόματης έκδοσης του HRV. 

Στο Jazz, όμως, η συνεργασία του μοτέρ με το αυτόματο κιβώτιο είναι επιτυχημένη. Η ισχύς έχει μοιραστεί με πιο αρμονικό τρόπο σε όλο σχεδόν το φάσμα λειτουργίας. 

Ο θόρυβος από το μοτέρ και το κιβώτιο είναι περιορισμένος και λιγότερο ενοχλητικός. Εκτιμώ θετικά τη βελτίωση στην οδική συμπεριφορά, απόρροια του νέου πλαισίου, των αναβαθμισμένων αναρτήσεων και του ακριβέστερου συστήματος διεύθυνσης. 

Ο εσωτερικός διάκοσμος δεν φέρνει νέα στοιχεία. Κυριαρχούν τα σκληρά πλαστικά, τα οποία όμως είναι καλύτερα τοποθετημένα και δείχνουν ικανά να αντιμετωπίσουν τις καταπονήσεις. 

Πρόοδος και στα καθίσματα που πλέον είναι πιο ξεκούραστα. Οι νέες διαστάσεις, μακρύτερο κατά 95 χιλ. από τον προκάτοχό του και το μεγαλύτερο μεταξόνιο κατά 30 χιλ., συνέβαλαν στην αύξηση των χώρων για τους επιβάτες. 

Τέσσερις ενήλικες ταξιδεύουν άνετα. Μεγάλος χώρος αποσκευών 354-1.314 λίτρα. Το σύστημα Magic Seats προσφέρει μεγαλύτερη ευελιξία και ποικίλες διατάξεις για τη μεταφορά φορτίων και επιβατών.
 
Αναμένεται στην Ελλάδα τον Οκτώβριο. Δεν ανακοινώθηκαν οι τιμές πώλησης. 


real.gr
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.