ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Νιγηρία: Συνεχίζονται οι μάχες με τους αντάρτες της Μπόκο Χαράμ

nigiria-300x190
Τουλάχιστον 16 άνθρωποι σκοτώθηκαν στη βορειοανατολική Νιγηρία, σε νέες επιθέσεις που αποδίδονται στην ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ, η οποία τις τελευταίες ημέρες έχει χάσει περισσότερους από 100 μαχητές της σε μάχες.

Οι χώρες της περιοχής που βρίσκονται αντιμέτωπες με τις επιθέσεις των ισλαμιστών, επιταχύνουν τη συγκρότηση μιας περιφερειακής δύναμης 8.000 ανδρών που θα αναλάβει να εξαλείψει την απειλή αυτή. 

Ο Νιγηριανός στρατηγός Ιλίγια Άμπαχ, ο οποίος ανέλαβε διοικητής της Κοινής Πολυεθνικής Δύναμης Επέμβασης (MNJTF) υποσχέθηκε σήμερα ότι "πολύ σύντομα θα μπει τέλος στην (ισλαμιστική) απειλή".

Ο πρόεδρος της Νιγηρίας Μουχαμαντού Μπουχάρι και άλλοι υψηλόβαθμοι Νιγηριανοί αξιωματούχοι διαβεβαίωσαν τις τελευταίες ημέρες ότι αυτή η στρατιωτική δύναμη, στην οποία θα συμμετέχουν επίσης το Καμερούν, το Τσαντ και ο Νίγηρας, θα συγκροτηθεί "άμεσα".

Οι ένοπλες δυνάμεις του Τσαντ ωστόσο δεν περίμεναν τη συγκρότηση αυτή και πριν από δύο εβδομάδες εξαπέλυσαν επίθεση εναντίον της Μπόκο Χαράμ στα νησάκια της λίμνης Τσαντ. Την Παρασκευή ανακοινώθηκε ότι στις μάχες έχουν σκοτωθεί "117 τρομοκράτες και 2 στρατιώτες".

Τα χωριουδάκια στη λίμνη Τσαντ έχουν ερημωθεί αφού, μολονότι ο στρατός τα ανακατέλαβε εκδιώκοντας τους ισλαμιστές, οι κάτοικοι που έχουν καταφύγει σε άλλες περιοχές ή χώρες, φοβούνται να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Στη Νιγηρία, όπου τους τελευταίους δύο μήνες έχουν σκοτωθεί περισσότεροι από 800 άνθρωποι σε επιθέσεις των ισλαμιστών, μια γυναίκα καμικάζι ανατινάχτηκε την Παρασκευή σε μια αγορά της πόλης Μαϊντουγκούρι, σκοτώνοντας έξι ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους οκτώ. 

Άλλοι δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν εξάλλου σε επίθεση αντιποίνων της Μπόκο Χαράμ εναντίον των κατοίκων του χωριού Κουκούγουα-Γκάρι, στην Πολιτεία Γιόμπε. Οι κάτοικοι του χωριού δύο ημέρες νωρίτερα είχαν λιντσάρει δύο μέλη της οργάνωσης.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.