ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Στον Πειραιά θα καταπλεύσει το «Ελ.Βενιζέλος»

el.benizelos-300x190
Το λιμάνι του Πειραιά και όχι εκείνο της Θεσσαλονίκης θα είναι ο τελικός προορισμός του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «Ελευθέριος Βενιζέλος», που το απόγευμα προσέγγισε το λιμάνι της Μυτιλήνης, παραλαμβάνοντας πρόσφυγες από τη Συρία.

Το πλοίο θα μεταφέρει αύριο στον Πειραιά με ώρα άφιξης τις 8:45 π.μ. περίπου 2.500 πρόσφυγες. Σύμφωνα με στελέχη της πλοιοκτήτριας εταιρείας, η ναύλωση του πλοίου έχει γίνει από τα υπουργεία που εμπλέκονται στη διαχείριση του μεταναστευτικού προβλήματος, και περιλαμβάνει μόνο τη φιλοξενία των προσφύγων επί του πλοίου στο λιμάνι της Κω, με σίτιση και ύπνο - αλλά όχι και τη μεταφορά τους: Οι μετανάστες για να ταξιδέψουν από την Κω, ή από οποιοδήποτε άλλο νησί στο οποίο βρίσκονται, πληρώνουν κανονικά το ακτοπλοϊκό εισιτήριο.

Μέχρι στιγμής από τα εμπλεκόμενα υπουργεία, δεν έχουν γίνει γνωστοί οι λόγοι για τους οποίους δόθηκε εντολή στο πλοίο να αλλάξει προορισμό. Το «Ελευθέριος Βενιζέλος» αναχώρησε στις 7:50 το πρωί από το λιμάνι της Κω με 1.700 πρόσφυγες από τη Συρία, ενώ προσέγγισε κατά τον πλου του την Κάλυμνο και τη Λέρο, από όπου παρέλαβε και από εκεί πρόσφυγες.

Δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα, εάν το «Ελευθέριος Βενιζέλος» από τον Πειραιά θα ακολουθήσει εκ νέου κάποιο νέο δρομολόγιο, ή αν θα προσεγγίσει εκ νέου το λιμάνι της Κω.

loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.