ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Βαρουφάκης: Προδώσαμε τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού

varoufakis-300x190
Γιάνης Βαρουφάκης
Στην Αίγινα, στη βίλα που διατηρεί στο νησί, συνάντησε το γαλλικό περιοδικό Nouvel Observateur τον πρώην υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, ο οποίος μίλησε για την παραίτησή του και τις σχέσεις του με τον Αλέξη Τσίπρα. 

Στη συνέντευξη υπό τον τίτλο «Προδώσαμε τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού» ο Γιάνης Βαρουφάκης υποστηρίζει ότι «δεν θα είμαι υποψήφιος ενός κόμματος το οποίο θα έχει ως στόχο την εφαρμογή της απόφασης της 13ης Ιουλίου».

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε «δεν μπορώ να είμαι μέρος ενός κόμματος το οποίο θα έχει ως στόχο την εφαρμογή της απόφασης της 13ης Ιουλίου, ακόμη κι αν αυτό το κόμμα έχει ευρεία αποδοχή από τον λαό» και προσέθεσε «ο Αλέξης Τσίπρας επιστρέφοντας από τη Διάσκεψη Κορυφής έθεσε ένα συγκεκριμένο δίλημμα: Είτε αποδεχόμαστε τη συγκεκριμένη συμφωνία είτε το σχέδιο Σόιμπλε για έξοδο της χώρας από το ευρώ τίθεται σε εφαρμογή. Σε αυτό ακριβώς το δίλημμα έγκειται και η διαφωνία μου με τον Αλέξη Τσίπρα. 

Προσωπικά πιστεύω πως η αποδοχή του τρίτου μνημονίου είναι ουσιαστικά η αφετηρία για την έξοδο της χώρας από το ευρώ. Είναι η συγκεκριμένη συμφωνία η αρχή για την εφαρμογή του σχεδίου Σόιμπλε... Το τρίτο μνημόνιο πέρα από μία μη βιώσιμη συμφωνία είναι ουσιαστικά η αποδοχή του τέλους για τη χώρα στο ευρώ».

Στην ερώτηση αν αισθάνεται προδομένος από τον Αλέξη Τσίπρα, ο Γιάνης Βαρουφάκης απάντησε: «Νομίζω ότι έχουμε προδώσει τη μεγάλη πλειοψηφία (62%) του ελληνικού λαού».

Για τον διάδοχό του Ευκλείδη Τσακαλώτο ανέφερε: «Ο Ευκλείδης είναι ένας πολύ αγαπητός φίλος και ένας πολύ καλός συνάδελφος. Είμαστε πολύ κοντά. Είναι σαν αδερφός μου. Και λυπάμαι γι 'αυτόν... όταν ανέλαβα το υπουργείο, ζήσαμε στιγμές χαράς, ιστορικές και ηρωικές στιγμές. Ο Ευκλείδης διορίστηκε, και ο ίδιος το γνωρίζει πολύ καλά,  για να εφαρμόσει τη συμφωνία».

Όσον αφρά στο μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ και της Ελλάδας ο πρώην ΥΠΟΙΚ σχολίασε: «Πάντα είμαι αισιόδοξος όταν μιλάμε για μια χώρα όπως η Ελλάδα, η οποία είχε μια μακρά ιστορία πολλών χιλιάδων ετών».και υπογράμμισε: «Η σκοτεινότερη ώρα είναι πάντα πριν από την αυγή. Όσο για τον ΣΥΡΙΖΑ, αν η παράταξη δεν παραμείνει ενωμένη παρά τις διαφορές απόψεων, δεν έχει κανένα μέλλον. Αν παραμείνει ενωμένη, θα παίξει ηγεμονικό ρόλο στην Ελλάδα για πολλά χρόνια».
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.