ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Κέρκυρα: Υπό μερικό έλεγχο βρίσκεται η πυρκαγιά που ξέσπασε στην Μυρτιώτισσα

purkagia-kerkura-300x190
Μάχη με τις φλόγες συνεχίζουν να δίνουν άνδρες της πυροσβεστικής υπηρεσίας της Κέρκυρας, που από το μεσημέρι προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Μυρτιώτισσα.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής της Π.Υ. του νομού Κέρκυρας Απόστολος Βασδέκης, «η πυρκαγιά φέρεται να ξεκίνησε μετά από μικρή σύγκρουση δύο Ι.Χ. οχημάτων, που βρίσκονταν σε υπαίθριο πάρκινγκ στην περιοχή της Μυρτιώτισσας και τυλίχθηκαν μέσα σε λίγα λεπτά στις φλόγες».

Οι υψηλές θερμοκρασίες και η θαμνώδης έκταση στην περιοχή, αναζωπύρωσαν πολύ γρήγορα τις φλόγες, που έκαψαν τελικά τέσσερα Ι.Χ. οχήματα, με αποτέλεσμα η φωτιά να εξαπλωθεί από το υπαίθριο πάρκινγκ στη δασώδη έκταση.

«Άμεσα οι πυροσβέστες απομάκρυναν τους λιγοστούς λουόμενους που βρίσκονταν στην παραλία της Μυρτιώτισσας και προσπάθησαν να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά» επεσήμανε ο κ. Βασδέκης,.

Στην επιχείρηση περιορισμού και κατάσβεσης της φωτιάς, συμμετείχαν μέχρι αργά το απόγευμα, δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα τύπου πετζετέλ και δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα καναντέρ, που έφτασαν μετά από αίτημα της πυροσβεστικής υπηρεσίας Κέρκυρας, από τη Θεσσαλονίκη, ενώ υπεράνθρωπες προσπάθειες για να περιορίσουν τη φωτιά καταβάλλουν πενήντα πυροσβέστες, με δέκα πυροσβεστικά οχήματα και υδροφόρες του δήμου.
«Η φωτιά βρίσκεται σε πολύ δύσβατη περιοχή και εξαπλώθηκε αργά το απόγευμα μέσα στις χαράδρες, με συνέπεια να δυσχεραίνει το έργο μας» διευκρίνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής της πυροσβεστικής υπηρεσίας Κέρκυρας, ενώ στο σημείο βρίσκονταν από νωρίς το απόγευμα, η αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας Νικολέτα Πανδή, ο δήμαρχος Κέρκυρας Κώστας Νικολούζος και αντιδήμαρχοι του δήμου.

«Η πυρκαγιά έχει περιοριστεί κατά πολύ, υπάρχει όμως η βορειοδυτική πλευρά της περιοχής που είναι ένα απόκρημνο σημείο και δεν μπορούν να φτάσουν πεζοπόρα τμήματα - και εκεί έχουμε πρόβλημα» δήλωσε η Ν. Πανδή

Από τη μανία της πύρινης λαίλαπας φέρεται να μην κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές, ενώ μέχρι αυτή την ώρα, δεκάδες στρέμματα δασικής έκτασης έχουν γίνει στάχτη, χωρίς να έχει γίνει γνωστό το μέγεθος της καταστροφής που έχει υποστεί η περιοχή. Σύμμαχος της πυροσβεστικής υπηρεσίας φαίνεται να είναι ο καιρός, με τον άνεμο να έχει κοπάσει κατά τις πρώτες νυχτερινές ώρες.
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.