ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Τσίπρας: «Η λαϊκή εντολή που πήρα εξάντλησε τα όρια της»

tsipras-300x190
Στο προεδρικό μέγαρο ο Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να υποβάλλει την παραίτηση της κυβέρνησης. Ο πρωθυπουργός με μήνυμα του προς τον ελληνικό ανακοίνωσε την απόφαση του για την διεξαγωγή των πρόωρων εκλογών στις 20 Σεπτεμβρίου. «Η λαϊκή εντολή που λάβαμε στις 25 Ιανουαρίου εξάντλησε τα όρια της». 

«Επαφίεμαι στην κρίση σας με την συνείδησή μου ήσυχη, περήφανος για την προσπάθεια που κατέβαλα όλο αυτό το διάστημα. Κάναμε την αντίσταση του λαού μας σημαία για άλλους ευρωπαϊκούς λαούς. Η ιδέα ότι πρέπει να μπει τέλος στη λιτότητα κερδίζει έδαφος. Η Ελλάδα παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στις αλλαγές που έρχονται»

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι χαρακτηριστικά ότι «τώρα που ο δύσκολος κύκλος έφτασε στο τέλος του, αισθάνομαι την υποχρέωση να θέσω στην δική σας κρίση όλα όσα έπραξα. Αποφάσισα και θα υποβάλλω την παραίτησή μου και της κυβέρνησης στον πρόεδρο της Δημοκρατίας». 

«Η λαϊκή εντολή που πήρα στις 25 του Γενάρη εξήντλησε τα όριά της. Και τώρα πρέπει να πάρει το λόγο εκ νέου ο κυρίαρχος λαός. Εσείς, με την ψήφο σας, θα αποφανθείτε αν εκπροσωπήσαμε τη χώρα με την αποφασιστικότητα και το κουράγιο που απαιτούσαν οι δύσκολες διαπραγματεύσεις με τους δανειστές».

«Πρέπει να πάρει τον λόγο ο κυρίαρχος λαός» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας και σημείωσε ότι οι πολίτες θα αποφανθούν αν η συμφωνία που πέτυχε η κυβέρνησή του έχει τις προϋποθέσεις για να απαλλαγούμε από τα μνημόνια, ποιος και πως μπορεί να οδηγήσει την Ελλάδα στον δύσκολο δρόμο που ανοίγεται μπροστά μας, ποιος μπορεί να συνεχίσει τις συζητήσεις για την απομείωση του χρέους.



«Όλο αυτό το διάστημα καταφέραμε να αφήσουμε πίσω μας ένα διαφορετικό δείγμα διακυβέρνησης. Έχουμε ακόμη πολλές δύσκολες μάχες εντός» είπε ο κ. Τσίπρας και αναφέρθηκε στην διαφθορά και στην αλλαγή του κράτους, ώστε να γίνει πιο φιλικό για τον πολίτη. «Όλα αυτά απαιτούν καθαρή εντολή και σταθερή κυβέρνηση» είπε χαρακτηριστικά. 

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι «τις πιο όμορφες μέρες μας δεν τις ζήσαμε ακόμη» και τόνισε ότι το κόμμα του θα είναι στο μέλλον πιο έμπειρο, πιο έτοιμο και προσηλωμένο στον στόχο μίας δίκαιης Ελλάδας. Θα ζητήσω την ψήφο του ελληνικού λαού, για να κυβερνήσουμε και να ξεδιπλώσουμε όλες τις πλευρές του κυβερνητικού μας προγράμματος. Πιο έμπειροι, πιο έτοιμοι, πιο προσγειωμένοι, αλλά πάντα προσηλωμένοι στον τελικό στόχο μιας ελεύθερης, δημοκρατικής, και κοινωνικά δίκαιης Ελλάδας, θα σταθούμε όρθιοι και συνεπείς στις νέες συνθήκες».

Στην αρχή του μηνύματός του, ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στους επτά μήνες διακυβέρνησης και έκανε λόγο για «ασφυξία χωρίς προηγούμενο» η οποία έλαβε τέλος με την επικύρωση της συμωνίας. «Η σκληρή διαπραγμάτευση με τους δανειστές υπήρξε μια μεγάλη δοκιμασία τόσο για την κυβέρνηση όσο και για τη χώρα. Οι πιέσεις, οι εκβιασμοί, τα τελεσίγραφα, η πιστωτική ασφυξία, οδήγησαν σε μια κατάσταση χωρίς προηγούμενο. Όλοι τη ζήσαμε. Αλλά και όλοι ζήσαμε την υπομονή, την ψυχραιμία, την αντοχή του λαού μας. Τη λαϊκή αποφασιστικότητα που κατέγραψε το δημοψήφισμα».

«Δεν πρόκειται για το τέλος της δύσκολης κατάστασης, μπορεί ωστόσο να αποδεχθεί η αρχή του τέλους. Το αποφασιστικό βήμα για την ομαλοποίηση της οικονομίας. Αρκεί η κοινωνία να είναι όρθια, παρούσα και ψύχραιμη», είπε. Τόνισε μάλιστα ότι η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη να τηρήσει την συμφωνία ωστόσο θα πρέπει να «ξανακερδίσουμε την κυριαρχία μας έναντι των πιστωτών».

Δεν πετύχαμε τη συμφωνία που προσδοκούσαμε πριν τις εκλογές του Γενάρη. Δεν αντιμετωπίσαμε όμως και την αντίδραση που υπολογίζαμε. Σε αυτή τη μάχη κάναμε υποχωρήσεις. Αλλά φέραμε μια συμφωνία που στους δεδομένους συντριπτικά αρνητικούς συσχετισμούς στην Ευρώπη και με δεδομένα όσα κληρονομήσαμε από την απόλυτη πρόσδεση της χώρας στους όρους των μνημονίων, ήταν ότι καλύτερο μπορούσε κανείς να πετύχει».
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.