ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Βαρουφάκης: Η Ισπανία κινδυνεύει να γίνει Ελλάδα

varoufakis-300x190
Ο κίνδυνος να γίνει (σ.σ.΄Ισπανία) Ελλάδα υπάρχει πάντα και θα υλοποιηθεί, εάν συνεχίσετε να κάνετε τα ίδια λάθη που έγιναν στην Ελλάδα, δήλωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης στην El Pais.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών που υποδέχθηκε τον δημοσιογράφο της Ισπανικής εφημερίδας στο σπίτι του στην Αθήνα, τόνισε μεταξύ άλλων: «Νομίζω ότι ο ισπανικός λαός πρέπει να δει την οικονομική και κοινωνική κατάσταση στην Ισπανίακαι να κρίνει τι χρειάζεται για την κοινωνία του, ανεξαρτήτως του τι συμβαίνει στην Ελλάδα ή στη Γαλλία ή αλλού»

Το να τιμωρείς ένα περήφανο έθνος για να ενσπείρεις το φόβο σε ένα άλλο, δεν είναι αυτό που θα έπρεπε να είναι η Ευρώπη, δεν είναι η Ευρώπη για την οποία υπογράψαμε, δεν είναι η Ευρώπη για την οποία ο Γκονζάλες, ο Ζισκάρ ντ' Εστέν, ο Χέλμου Σμι, οι Καραμανλής και Παπανδρέου αγωνίστηκαν να δημιουργηθεί, σημείωσε ο κ. Βαρουφάκης.

«Θα πρέπει να ανακτήσουμε την αίσθηση του να είναι κανείς Ευρωπαίος και να βρούμε τρόπους να ξαναδημιουργήσουμε το όνειρο του συνδυασμού της ευημερίας με τη δημοκρατία.H ιδέα ότι ο φόβος και η απέχθεια πρόκειται να δημιουργήσουν τη νέα Ευρώπη είναι μια ιδέα που θα μας οδηγήσει ολοταχώς σε μια μεταμοντέρνα δεκαετία του 1930 και πιστεύω ότι ο λαός της Ισπανίας και οι άνθρωποι στην Ελλάδα γνωρίζουν ακριβώς τι τους έκανε η δεκαετία του 1930» πρόσθεσε. 

ΠΗΓΗ: www.enikos.gr
Share on Google Plus

Σχετικά με Tromero nea

Αγαπητοί αναγνώστες, μετά την ανάγνωση του περιεχομένου μην ξεχνάτε να μας κάνετε like.Παρακαλούμε γράψτε το σχόλιο σας σχετικά με το 'αρθρο με ευγενικό τρόπο. Η άποψή σας ειναι πολύ πολύτιμη.Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας ειναι πολύ πολύτιμη γιά εμάς.Σας ευχαριστούμε.