ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Τα κόκκινα δάνεια μεγαλύτερο αγκάθι

kokkina-daneia-300x190
Ο γρίφος των κόκκινων δανείων φαίνεται πως αποτελεί το σημαντικότερο αγκάθι στη διαπραγμάτευση ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους δανειστές, η οποία βαίνει όπως όλα δείχνουν στην τελική της ευθεία με στόχο να ολοκληρωθεί το αργότερο τις πρώτες ημέρες της επόμενης εβδομάδας.

Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος μετά από πέντε ώρες διαπραγμάτευσης από κοινού με τον υπουργό Οικονομίας Γ. Σταθάκη και τον επικεφαλής του ΣΟΕ Γ. Χουλιαράκης με τους επικεφαλής των θεσμών δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «έχουμε ακόμα να λύσουμε τρία τέσσερα ζητήματα σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων τα οποία χρειάζονται περισσότερο χρόνο».

Ένα από αυτά, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες είναι το θέμα των κόκκινων δανείων το οποίο συζητήθηκε χθες, παραπέμφθηκε σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων και αναμένεται να επανέλθει αύριο στο τραπέζι της κεντρικής διαπραγμάτευσης, αφού μεσολαβήσει και η απογευματινή συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής υπό τον πρωθυπουργό.

Οσον αφορά το θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών οι δυο πλευρές φαίνεται να βρίσκονται πολύ κοντά σε συμφωνία και όπως είπε ο κος Τσακαλώτος οι εκπρόσωποι των θεσμών «έχουν το ίδιο άγχος που έχουμε και εμείς να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους». Απολύτως σαφές κατέστησε ο υπουργός άλλωστε ότι καμία πλευρά δεν έχει θέσει στο τραπέζι ούτε κατά διάνοια θέμα ενδεχόμενου κουρέματος στις καταθέσεις.

Αγκάθια υπάρχουν ακόμα στο νέο υπερταμείο Ιδιωτικοποιήσεων. Η διαδικασία μετάβασης από το ΤΑΙΠΕΔ στο νέο Ταμείο, το ποια περιουσιακά στοιχεία θα ενταχθούν αλλά και το χρονοδιάγραμμα προσδιορίστηκαν ως ορισμένα από τα θέματα που παραμένουν ανοικτά από τον κ. Τσακαλώτο.

Σύμφωνα με τον υπουργό σήμερα έγινε επίσης συζήτηση για το χρονοδιάγραμμα των μεταρρυθμίσεων και πως θα απλωθούν τα διάφορα μέτρα στην τριετία. Όπως χαρακτηριστικά είπε «πρέπει να δούμε ποιες μεταρρυθμίσεις θα γίνουν τώρα, ποιες τον Οκτώβρη, ποιες θα ακολουθήσουν και τι επίπτωση έχουν οι μεταρρυθμίσεις αυτές στα δημοσιονομικά και την ανάπτυξη. Χαρακτηριστικά ανέφερε ο κος Τσακαλώτος το θέμα των αγροτών και των αλλαγών στον τρόπο φορολόγησής τους χωρίς να προσδιορίσει το χρονοδιάγραμμα των επερχόμενων αλλαγών.

Οσον αφορά στα εργασιακά κυβερνητικές πηγές έλεγαν ότι το θέμα των ομαδικών απολύσεων και του νόμου για τη συνδικαλιστική δράση συμφωνήθηκε με τους θεσμούς να αποτελέσουν αντικείμενο διαβουλεύσεων οι οποίες θα διεξαχθούν το φθινόπωρο με ανεξάρτητους φορείς και τον ILO. Στην παρούσα φάση σύμφωνα με τις ίδιες πηγές προσδιορίστηκαν οι διαδικασίες διαβούλευσης.


ΠΗΓΗ: www.euro2day.gr
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.