ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Αφγανιστάν: Τρεις νεκροί σε επίθεση εναντίον βάσης ειδικών δυνάμεων

afganistan-300x190
Ένα μέλος της ΝΑΤΟϊκής δύναμης στο Αφγανιστάν και δύο ένοπλοι σκοτώθηκαν στην ολονύχτια μάχη που εκτυλίχθηκε σε βάση, την οποία χρησιμοποιούν οι ειδικές δυνάμεις στην πρωτεύουσα Καμπούλ, δήλωσε σήμερα αμερικανός αξιωματούχος.

Οι αρχές εξακολουθούν να συγκεντρώνουν πληροφορίες σχετικά με την επίθεση στις εγκαταστάσεις Camp Integrity, την οποία ακολούθησαν μία σειρά από επιθέσεις αυτοκτονίας σε άλλα τμήματα της Καμπούλ, δήλωσε ο συνταγματάρχης Μπράιαν Τράιμπους, διευθυντής δημοσίων σχέσεων της ΝΑΤΟϊκής αποστολής "Αποφασιστική Υποστήριξη" στο Αφγανιστάν.

"Ένα μέλος της Αποφασιστικής Υποστήριξης και δύο ένοπλοι δράστες σκοτώθηκαν", αναφέρει ο ίδιος σε ανακοίνωσή του χωρίς να προσθέσει περισσότερες πληροφορίες, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Δεκάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν στο κύμα επιθέσεων που εκδηλώθηκαν από νωρίς χθες το πρωί στην Καμπούλ, στο πρώτο κύμα επιθέσεων μετά την ανάδειξη του διαδόχου του μουλά Όμαρ στην ηγεσία των Ταλιμπάν.

Αν και οι Ταλιμπάν δεν ανέλαβαν την ευθύνη για την πρώτη επίθεση, με ένα φορτηγό παγιδευμένο με μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών, η οποία σκότωσε 15 ανθρώπους και τραυμάτισε 248 σε μια πυκνοκατοικημένη περιοχή, αντίθετα ανέλαβαν την ευθύνη για τη δεύτερη, κατά την οποία 20 εκπαιδευόμενοι αστυνομικοί έχασαν τη ζωή τους όταν ένας άνδρας που φορούσε στολή εκπαιδευόμενου πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος ανάμεσά τους.


real.gr
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.