ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Μητρόπουλος: Θα προτιμούσα ένα πρόγραμμα – γέφυρα

mitropoulos-300x190
Σε «ρήτρα» ιδιοκτησίας μνημονίου ή «ρήτρα» συνέχειας, αναφορικά με το ασφαλιστικό, αναφέρθηκε ο Αλέξης Μητρόπουλος.

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Μega, επισήμανε ότι ψηφισμένοι νόμοι που θα εφαρμοστούν θα συνεπάγονται μειώσεις συντάξεων.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εξήγησε σχετικά, ότι με βάση τη ρήτρα συνέχειας στην οποία επιμένει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, τα προηγούμενα μνημόνια θα είναι το "πακέτο" στο οποίο θα στηριχθεί το επερχόμενο τρίτο, κάτι που σημαίνει ότι αυτομάτως γίνεται αποδοχή και των προηγουμένων.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο ψήφισης στη Βουλή εντός της εβδομάδας σε συνέχεια πιθανής καταρχήν συμφωνίας κυβέρνησης - θεσμών ακόμη και εντός της ημέρας, ο ίδιος επισήμανε ότι δεν συμμερίζεται την αισιοδοξία που υπάρχει. "Επειδή και ο Σόιμπλε και οι περισσότεροι γύρω από αυτόν 'παίζουν' με μια συμφωνία - γέφυρα, θεωρώ ότι οι χρονικές προθεσμίες που τρέχουν δεν είναι εφικτές", υπογράμμισε ο κ. Μητρόπουλος.

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής πρόσθεσε πως θεωρεί «ότι επειδή το πακέτο που ετοιμάζεται κατά τη δική μου ενημέρωση είναι το πιο ακραίο νεοφιλελεύθερο πρόγραμμα που έχει δεχθεί ποτέ κυβέρνηση, θα προτιμούσα -για να ξεφύγουμε και από τον εμφύλιο εντός του ΣΥΡΙΖΑ- ένα πρόγραμμα - γέφυρα που θα έδινε δύναμη και χρόνο στην κυβέρνηση".

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι οι βουλευτές δεν έχουν καταλάβει τη σφοδρότητα των μέτρων που θα κληθούν να ψηφίσουν, ενώ ερωτηθείς αν θα υπερψηφίσει τη συμφωνία σημείωσε ότι αν και ποτέ Αριστερά δεν έχει εφαρμόσει στα εκατό χρόνια τέτοιο πρόγραμμα, η κυβέρνηση πρέπει να στηριχθεί για να μην γίνει χειρότερο κακό στην πατρίδα.

ΠΗΓΗ: megatv.com
Share on Google Plus

Σχετικά με Tromero nea

Αγαπητοί αναγνώστες, μετά την ανάγνωση του περιεχομένου μην ξεχνάτε να μας κάνετε like.Παρακαλούμε γράψτε το σχόλιο σας σχετικά με το 'αρθρο με ευγενικό τρόπο. Η άποψή σας ειναι πολύ πολύτιμη.Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας ειναι πολύ πολύτιμη γιά εμάς.Σας ευχαριστούμε.