ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Χανιά: Σημαντική πτώση στην αγορά του βιβλίου

biblio-300x190
Στα ράφια… των βιβλιοπωλείων της πόλης παραμένουν, τα τελευταία χρόνια, πολλοί τίτλοι βιβλίων στα Χανιά, καθώς η οικονομική κρίση έχει ως αποτέλεσμα να μειωθούν αισθητά οι πωλήσεις βιβλίων.

Την επισήμανση αυτή έκανε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που δόθηκε σήμερα στα Χανιά, με την ευκαιρία της έκθεσης βιβλίου που θα πραγματοποιηθεί στο ενετικό λιμάνι της πόλης, ο συντονιστής της έκθεσης Χρήστος Μαχαιρίδης.

Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε, η μείωση φθάνει στο 40- 50% και καταγράφεται παρά το γεγονός ότι η τιμή του βιβλίου έχει μειωθεί αισθητά τα τελευταία χρόνια.

Στην 3η έκθεση βιβλίου που θα πραγματοποιηθεί από τις 8 - 16 Αυγούστου στο παλιό λιμάνι των Χανίων θα συμμετέχουν 11 από τα 24 βιβλιοπωλεία της πόλης. Η έκθεση θα είναι ανοικτή από τις 8-12 το βράδυ ενώ θα υπάρχουν και παράλληλες εκδηλώσεις όπως παρουσιάσεις βιβλίων, μουσικές και λογοτεχνικές βραδιές και συνδιοργανώνεται από τον δήμο και τα βιβλιοπωλεία της πόλης. Ενισχύεται οικονομικά από τον γιατρό Νίκο Χαβρεδάκη και τον πολιτικό μηχανικό Κώστα Κοσκινά και επιχειρήσεις των Χανίων ενώ χορηγός του έντυπου υλικού είναι οι εκδόσεις Έρεισμα.

Μιλώντας για τη σημασία της έκθεσης αλλά και για τις δυσκολίες που σήμερα υπάρχουν στον χώρο του βιβλίου ο κ. Μαχαιρίδης τόνισε, μεταξύ άλλων: « Σήμερα το να ασχοληθεί κανείς με το βιβλίο είναι μια πράξη θάρρους. Είτε το γράφει, είτε το διαβάζει. Είτε το εκδίδει, είτε το φροντίζει και το πουλά».

«Το βιβλίο δεν είναι πολυτέλεια. Είναι ανάγκη. Η γνώση είναι δύναμη και η 3η έκθεση βιβλίου είναι "επίθεση" πνευματικότητας» τόνισε κατά τη συνέντευξη τύπου που δόθηκε στο δημαρχείο Χανίων, η αντιδήμαρχος πολιτισμού Βαρβάρα Περράκη.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.