ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Συνεχίζεται η μαραθώνια διαπραγμάτευση με το κουαρτέτο

diapragmateuseis-300x190
Σε εξέλιξη βρίσκεται από το απόγευμα της Δευτέρας ο νέος γύρος διαπραγματεύσεων ανάμεσα στους υπουργούς Οικονομικών και Οικονομίας με το «κουαρτέτο». Οι συζητήσεις των Ευκλείδη Τσακαλώτου και Γιώργου Σταθάκη ξεκίνησαν το πρωί της Δευτέρας και διακόπηκαν το απόγευμα προκειμένου οι δυο υπουργοί να ενημερώσουν τον πρωθυπουργό για την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων. 

Λίγο μετά τις 7 και μισή το απόγευμα αποχώρησαν από το Μέγαρο Μαξίμου οι υπουργοί Οικονομικών και Οικονομίας Ευκλείδης Τσακαλώτος και Γιώργος Σταθάκης, μετά από πολύωρη συνεδρίαση του κυβερνητικού συμβουλίου οικονομικής πολιτικής υπό τον πρωθυπουργό.

Σιβυλλικός εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος αποχωρώντας από το Μέγαρο Μαξίμου σε ό,τι έχει να κάνει με το χρονοδιάγραμμα αλλά και το πώς θα επικυρωθεί η συμφωνία από την Ελλάδα.

Σχολιάζοντας τα γερμανικά δημοσιεύματα για το δάνειο-γέφυρα ο υπουργός Οικονομικών αρκέστηκε να δηλώσει ότι «εμείς (σ.σ. η ελληνική κυβέρνηση) έχουμε μια στοχοπροσήλωση για τη συμφωνία και ελπίζουμε όλοι να συμμερίζονται αυτό το στόχο και να δουλεύουν όσο σκληρά δουλεύουμε και εμείς για αυτό το στόχο. Ελπίζω όλοι να είναι εντός του πνεύματος που ήταν αυτή η συμφωνία και να δουλεύουν όσο σκληρά δουλεύουμε εμείς για να έχουμε αυτή τη συμφωνία». 



Οι δυο υπουργοί ενημέρωσαν τον Αλέξη Τσίπρα για την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων με του θεσμούς που διακόπηκαν προσωρινά το μεσημέρι, προκειμένου οι δυο υπουργοί να ενημερώσουν την ελληνική κυβέρνηση για την πορεία των συζητήσεων. 

Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν σημαντικά αγκάθια σε ότι αφορά το θέμα των κόκκινων δανείων και του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων για τα οποία η διαπραγματευτική ομάδα θα πρέπει να λάβει εντολές από τον πρωθυπουργό. 

Μετά τη συνεδρίαση του ΚΥΣΟΙΠ θα συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις στο Hilton, ενώ σύμφωνα με πηγές κοντά στις συζητήσεις στη συνέχεια θα συζητηθούν και τα θέματα που αφορούν το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα και το θέμα της ανθρωπιστικής κρίσης.

Νωρίτερα σήμερα, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές συμφωνήθηκε το μακροοικονομικό σενάριο το οποίο προβλέπει ύφεση 2,1%-2,3% του ΑΕΠ φέτος και μηδενικό πρωτογενές πλεόνασμα για το 2015. Σε αυτά τα δεδομένα στηρίζεται το μνημόνιο.

Οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια της σημερινής ημέρας, με στόχο ξημερώματα ή νωρίς το πρωί της Τρίτης να ολοκληρωθεί η συμφωνία και να δρομολογηθούν οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας είναι στα προαπαιτούμενα, ενώ σε ό,τι αφορά τις πρόωρες συντάξεις το πιθανότερο σενάριο είναι να νομοθετηθούν τον Οκτώβριο. Ωστόσο προς ώρας «μπαινοβγαίνουν» στα προαπαιτούμενα.
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.