ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Γεννηματά: «Ο βασιλιάς είναι γυμνός και σχεδιάζει τη νέα του απόδραση»

genimata-300x190
Ψήφο διασφάλισης του ιστορικού κεκτημένου της Ελλάδας στον πυρήνα της Ευρώπης χαρακτήρισε η Φώφη Γεννηματά την υπερψήφιση του μνημονίου από το ΠΑΣΟΚ, διαχωρίζοντάς την από το χαρακτηρισμό ως ψήφου εμπιστοσύνης ή ανοχής στην συγκυβέρνηση. 

Με τη φράση «Πρώτη φορά αριστερά τρίτη φορά μνημόνιο» άνοιξε την ομιλία της η Φώφη Γεννηματά, χαρακτηρίζοντάς το ως το σκληρότερο. 



Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι με την ψήφιση του νέου πακέτου μέτρων το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ τοποθετείται πλέον στο χρονοντούλαπο της ιστορίας μαζί τα τρία Ζάππεια της ΝΔ. Επιτέθηκε στα κόμματα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ καταγορώντας τα για πολιτική ψεμάτων και αδέξιους πολιτικούς χειρισμούς στο θέμα της διαπραγμάτευσης. «Το copyright ανήκει σε εσάς κύριε Τσίπρα και Καμμένε» ανέφερε χαρακτηριστικά και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι σύρθηκε σε μια ανερμάτιστη διαπραγμάτευση. 

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός και σχεδιάζει τη νέα του απόδραση» είπε αναφερόμενη στον πρωθυπουργό λέγοντας ότι πέταξε «λευκή πετσέτα» απέναντι στους δανειστές και χαρακτήρισε κάθε ευρώ που χάνεται από την οικονομία ως τον «ειδικό φόρο Τσίπρα».

Επιτέθηκε προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα χαρακτηρίζοντάς τον ως υπεύθυνο για όλες τις αρνητικές αλλαγές και τις φορολογικές επιβαρύνσεις που θα φέρει το νέο μνημόνιο στις τσέπες των φορολογούμενων. 

Προειδοποίησε ότι το νέο πρόγραμμα είναι η τελευταία ευκαιρία για την παραγωγική ανασυγκρότηση ζητώντας πολιτική σταθερότητα, κοινωνική συνοχή και πρόοδο και ένα εθνικό αναπτυξιακό σχέδιο υπό τον έλεγχο της Βουλής που θα ξεπερνά τα όρια μιας κοινοβουλευτικής θητείας. 

Υπεραμύνθηκε της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ να στηρίξει τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας και ζήτησε την άμεση ολοκλήρωση της συμφωνίας με τους εταίρους, ζητώντας ευρύτερη πολιτική συνεννόηση για ένα οδικό χάρτη που θα εξασφαλίσει προϋποθέσεις για την εκτέλεση των όρων της συμφωνίας από μια ικανή κυβέρνηση. Ζήτησε από τον πρωθυπουργό να διασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρξουν εκλογές τουλάχιστον έως την πρώτη αξιολόγηση του νέου προγράμματος.

Η Φώφη Γεννηματά χαρακτήρισε ως αναξιόπιστο τον πρωθυπουργό καταλογίζοντάς του δυο πρόσωπα αφενός το προεκλογικό όπου υποστήριζε ότι θα «σκίσει» τα μνημόνια και μια μετεκλογική που υπογράφει νέο μνημόνιο. 

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προειδοποίησε ότι για το κόμμα της η υπερψήφιση του μνημονίου είναι η τελευταία φορά που στηρίζει την κυβέρνηση, καθώς στο εξής κάθε νομοθετική πρωτοβουλία θα μελετάται, θα αξιολογείται και μετά θα κρίνεται αν θα στηριχθεί ή όχι. 


real.gr
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.