ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Ανατροπή με σουηδική «σφραγίδα» στο φινάλε

anatropi-300x190
Ο Παναθηναϊκός αν και βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο στο Αγρίνιο βρήκε τα ψυχικά αποθέματα και πανηγύρισε μια σπουδαία εκτός έδρας νίκη (2-1) επί του Παναιτωλικού, η οποία απέκτησε ακόμη μεγαλύτερη σημασία δεδομένων των συνθηκών που έγινε. 

Ο Παναιτωλικός προηγήθηκε στο σκορ με τον Κάπελ στο 41’, αλλά ισοφάρισε για τους Πράσινους στο 52’ ο Καρέλης, ο οποίος λίγο έλειψε να εξελιχθεί σε μοιραίο χάνοντας σωρεία ευκαιριών.
 
Το Τριφύλλι που στο δεύτερο ημίχρονο έπαιξε καλό ποδόσφαιρο, έφτασε τελικά στη μεγάλη ανατροπή με γκολ του συνήθη ύποπτου Μπεργκ στο 83’ και κέρδισε εκτός από τρεις πολύτιμους βαθμούς σε μια δύσκολη έδρα, μια σημαντική ένεση ψυχολογίας ενόψει της ρεβάνς με την Καμπάλα. Οι Πράσινοι είχαν πάντως φύλακα-άγγελο τον Στιλ ο οποίος απέκρουσε πέναλτι αλλά κράτησε τη νίκη στις καθυστερήσεις…

Α' Ημίχρονο

Ο Λιονέλ Πόντες παρέταξε τον Παναιτωλικό με σύστημα 4-2-3-1 και τον Στεφανάκο στο τέρμα, τους Κούσα, Παπάζογλου στο κέντρο της άμυνας, τον Κέβιν αριστερά, τον Κουτρομάνο δεξιά, τους Μάκο και Ντάνι Μπεχαράνο στα χαφ. Την τριπλέτα των μεσοεπιθετικών αποτέλεσαν οι Κάπελ, Πάουλο, Ουάρντα και στην κορυφή της επίθεσης έπαιξε ο Μαρκόβσκι.

Ο Γιάννης Αναστασίου επέστρεψε στο 4-4-2 με ρόμβο. Ο Στιλ έπαιξε στο τέρμα, οι Νάνο και Μπούρμπος στα πλάγια και ο Ταυλαρίδης με τον Κουτρουμπή που επελέγη αντί του Σάντσεθ στο κέντρο της άμυνας. Ο Λαγός πήρε ρόλο αμυντικού μέσου, με τους Πράνιτς και Ζέκα αριστερά και δεξιά αντιστοίχως, ενώ ο Νίνης έπαιξε ως επιτελικός πίσω από τους Μπεργκ και Καρέλη.

Οι Πράσινοι μπήκαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι πιέζοντας ασφυκτικά μέχρι το 15’ τον Παναιτωλικό. Για ακόμη μια φορά όμως προδόθηκαν από την επίθεσή τους. Ο Καρέλης τρεις φορές δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, δύο με το κεφάλι στο 6’ και στο 7’ και μία με τον… ώμο στο 8’ όταν ο Στεφανάκος απέκρουσε εξαιρετικά το θαυμάσιο μακρινό σουτ του Νίνη έξω από την περιοχή.

Ο Παναιτωλικός που μετά το 15’ άρχισε να ισορροπεί το ματς απείλησε για πρώτη φορά στο 16’ με τον Κάπελ ο οποίος έπιασε καταπληκτικό σουτ αλλά η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ. Οι Αγρινιώτες βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα στο 27’ με τον Μαρκόβσκι αλλά ορθώς το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Ο φορ των γηπεδούχων έκανε… έγκλημα καθώς αν δεν ακουμπούσε την μπάλα πιθανότατα θα κατέληγε και πάλι στα δίχτυα του Στιλ από την κεφαλιά του Κούσα!

Η ομάδα του Πόντες συνέχισε να ασκεί πίεση στους Πράσινους και σε μια ανύποπτη φάση στο 41’, έπειτα από σέντρα του Κάπελ, ο Ταυλαρίδης ακούμπησε με τα χέρια τον Ουάρντα, ο οποίος έπεσε στο έδαφος. Ο Σιδηρόπουλος που βρισκόταν κοντά στη φάση είδε πέναλτι αν και από το τηλεοπτικό ριπλέι δεν φάνηκε καθαρά (επαφή υπάρχει αλλά δεν είναι ξεκάθαρο αν τον ρίχνει ο Ταυλαρίδης ή αν πέφτει μόνος του).

Την εκτέλεση ανέλαβε ο Πάουλο τον οποίο όμως «διάβασε» ο πεναλτάκιας Στιλ που απέκρουσε, ο Κάπελ ωστόσο κινήθηκε πιο γρήγορα από τους αμυντικούς του Παναθηναϊκού και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα ανοίγοντας το σκορ για τον Παναιτωλικό, που στο 45’ έχασε ακόμη μια σπουδαία ευκαιρία, και πάλι με τον Κάπελ, για να γράψει το 2-0.



pamesports.gr
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.