ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Παυλόπουλος: Επιμένω σε άμεση σύνοδο κορυφής της Ε.Ε. για το μεταναστευτικό

paulopoulos-300x190
Ιδιαίτερα ανήσυχος για την πορεία του μεταναστευτικού προβλήματος εμφανίζεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. «Επιμένω στην πρότασή μου να υπάρξει άμεσα Σύνοδος Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Μεταναστευτικό. Η προηγούμενη Σύνοδος της ΕΕ, εκείνη της 25ης Ιουνίου, όπως δείχνουν και τα αποτελέσματα απέτυχε» δηλώνει χαρακτηριστικά ο Προκόπης Παυλόπουλος. Όπως, μάλιστα, επισημαίνει σε συνομιλητές του «κάθε μέρα που περνάει αισθάνομαι ότι δικαιώνομαι όλο και περισσότερο για αυτή μου τη θέση».
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σύμφωνα με τις διασταυρωμένες πληροφορίες του Real.grείναι σε πλήρη συνεννόηση με τον Αλέξη Τσίπρα για το μείζον αυτό θέμα. Ο ίδιος στην πρώτη ευκαιρία θα επαναλάβει δημοσίως την πρότασή του, ενώ ο Έλληνας πρωθυπουργός θα είναι αυτός που δημοσίως θα διατυπώσει το αίτημα για Έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ για το μεταναστευτικό, σε συνεννόηση και συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών.

Κατά την επίσκεψή του στη Σάμο για τις επετειακές εκδηλώσεις της απελευθέρωσής της, στις 5 και 6 Αυγούστου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε την ευκαιρία –δίχως μάλιστα να δοθεί καμία δημοσιότητα- να ενημερωθεί απ’ όλους τους αρμόδιους για την εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση των νησιών - κυρίως Κω, Σάμου, Λέρου, Μυτιλήνης - από τη μαζική είσοδο παράνομων μεταναστών. 

Από εκείνη την ημέρα ο Προκόπης Παυλόπουλος είχε διαρκή επικοινωνία και με παράγοντες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για την εξέλιξη του φαινομένου. 

Τα συμπεράσματα που εξήγαγε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπήρξαν ιδιαίτερα ανησυχητικά, αφού το φαινόμενο αυτό είναι αδύνατον να το διαχειρισθεί μόνη της η Ελλάδα. Γι’ αυτό και ο κ. Παυλόπουλος επιμένει στην Έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ.


real.gr
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.