ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Εκρηκτική η κατάσταση στα σύνορα με τα Σκόπια

skopia-300x190
Εκτός ελέγχου η κατάσταση στα σύνορα Ελλάδας-Σκοπίων, όπου έχουν συγκεντρωθεί περισσότεροι από 5.000 μετανάστες, οι οποίοι ζητούν να εισέλθουν στο έδαφος της ΠΓΔΜ

Δέκα τραυματίες, οι τέσσερις σοβαρά, είναι ο απολογισμός της σύγκρουσης με τις δυνάμεις της αστυνομίας των Σκοπίων, που χρησιμοποίησαν χειροβομβίδες κρότου λάμψης για να απωθήσουν τους πρόσφυγες στην ουδέτερη ζώνη. 

Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, στο νοσοκομείο Κιλκίς. Η αστυνομία της ΠΓΔΜ προς το παρόν αποφεύγει οποιαδήποτε επίσημη ανακοίνωση σχετικά με την ένταση που επικράτησε με τους πρόσφυγες που προσπαθούν να περάσουν στο έδαφος της ΠΓΔΜ και από εκεί στην δυτική Ευρώπη.

Η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης την συνοριακή ζώνη με την Ελλάδα και τη Σερβία για την αντιμετώπιση, όπως ανέφερε, της κατάστασης με τις αυξημένες μεταναστευτικές ροές.

Μέλη της μη κυβερνητικής οργάνωσης Γιατροί Χωρίς Σύνορα προσφέρουν φροντίδα στους πρόσφυγες που τραυματίστηκαν. «Οι ομάδες μας που βρίσκονται στην Ειδομένη παρέχουν φροντίδα σε όσους τραυματίστηκαν από τα θραύσματα από τις χειροβομβίδες κρότου λάμψης που εκτόξευσε ο στρατός της ΠΓΔΜ» επισήμαναν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα στο μπλογκ τους στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.



Το υπουργείο Εσωτερικών της ΠΓΔΜ (στο οποίο υπάγεται η αστυνομία της χώρας) ανακοίνωσε ότι βάσει της απόφασης της κυβέρνησης της χώρας για κήρυξη κατάσταση έκτακτης ανάγκης στα βόρεια και νότια σύνορα της ΠΓΔΜ, έχουν αναπτυχθεί δυνάμεις της αστυνομίας κατά μήκος των συνόρων με την Ελλάδα, ενώ στη διάρκεια της ημέρας αναμένεται να αναπτυχθούν και δυνάμεις του Στρατού.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι οι δυνάμεις της αστυνομίας ενεργούν σύμφωνα με τις εντολές για την προστασία των κρατικών συνόρων και επιτρέπουν την είσοδο στη χώρα μόνο σε περιορισμένο αριθμό παράτυπων μεταναστών, από ευάλωτες κατηγορίες, που χρήζουν άμεσης ανάγκης.

Σύμφωνα με την αστυνομία της ΠΓΔΜ, τις τελευταίες 24 ώρες έχει μειωθεί σημαντικά ο αριθμός έκδοσης αδειών τριήμερης παραμονής στη χώρα σε παράτυπους μετανάστες, σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα, όπου εκδιδόταν περίπου 1.300 τέτοιες άδειες, καθημερινά.

Εξάλλου, η βουλγαρική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει σειρά μέτρων με τη συμμετοχή των ενόπλων δυνάμεων και της αστυνομίας με στόχο τον έλεγχο των συνόρων και προκειμένου να προληφθεί η εισροή μεταναστών που έρχονται από την Ελλάδα και την ΠΓΔΜ.

Δεδομένης της κατάστασης «στις γειτονικές χώρες και το κύμα των προσφύγων, το υπουργείο Άμυνας θα προτείνει μέτρα προκειμένου να προασπιστεί, μαζί με το υπουργείο Άμυνας, τα σύνορα του Κράτους» επισήμανε το υπουργείο Άμυνας σε ένα δελτίο Τύπου.


Αβραμόπουλος: Να μη γίνει το μεταναστευτικό αντικείμενο εκμετάλλευσης


loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.