ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Συρία: Ρουκέτες έπληξαν τη Δαμασκό

rouketes-damaskos-300x190
Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και 37 τραυματίστηκαν χθες στη Δαμασκό όταν ρουκέτες οι οποίες εβλήθησαν από τομείς που ελέγχουν οι αντάρτες έπληξαν την πρωτεύουσα της Συρίας, μετέδωσε το κρατικό συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA.

«Πέντε νεκροί και 37 τραυματίες σε τρομοκρατική επίθεση με ρουκέτες οι οποίες έπληξαν τις οδούς αλ Θάουρα και Βαγδάτης καθώς και τη συνοικία Μπαμπ Τούμα της Δαμασκού», ανέφερε το πρακτορείο, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Τον απολογισμό των νεκρών επιβεβαίωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Η ΜΚΟ αυτή, η οποία εδρεύει στη Βρετανία και διαθέτει ένα ευρύ δίκτυο πηγών σε όλη τη Συρία, έκανε επίσης λόγο για πολλούς τραυματίες που βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Οργανώσεις ανταρτών κατέλαβαν τη Τζομπάρ το καλοκαίρι του 2013 και οι δυνάμεις που παραμένουν πιστές στο καθεστώς άρχισαν τον Σεπτέμβριο του 2014 μια επιχείρηση ανακατάληψης της συνοικίας αυτής στρατηγικής σημασίας κοντά στο κέντρο της Δαμασκού.

Οι συνοικίες της πρωτεύουσας γίνονται συχνά στόχος επιθέσεων με ρουκέτες από αντάρτες που ελέγχουν θέσεις στην επαρχία της Δαμασκού, ενώ οι κυβερνητικές δυνάμεις διεξάγουν αεροπορικές επιδρομές και βομβαρδισμούς με πυροβολικό εναντίον των περιοχών που βρίσκονται στα χέρια των ανταρτών.

Την 28η Ιουνίου, τέσσερις άνθρωποι είχαν σκοτωθεί στο κέντρο της Δαμασκού από μια τέτοια επίθεση με ρουκέτες, ενώ την 17η Ιουνίου, μια παρόμοια επίθεση στο κέντρο της συριακής πρωτεύουσας είχε στοιχίσει τη ζωή σε εννέα ανθρώπους.

Σύμφωνα με έναν απολογισμό του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ο πόλεμος στη Συρία τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 240.000 ανθρώπους.
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.