ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Ο Σέρβος πρωθυπουργός προτείνει κοινή ημέρα μνήμης για τα θύματα στην πρώην Γιουγκοσλαβία

serbos-prothpourgos-300x190
Ο πρωθυπουργός της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς πρότεινε την καθιέρωση μιας κοινής ημέρας μνήμης για όλα τα θύματα στην περιοχή της πρώην Γιουγκοσλαβίας.

Με όλο το σεβασμό, δεν θεσπίζουμε γιορτές και ημέρες μνήμης για κανέναν κι ούτε κάποιος άλλος θα το κάνει για εμάς, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Κροατίας Ζόραν Μιλάνοβιτς, σύμφωνα με το κροατικό πρακτορείο ειδήσεων Hina.

Τη σερβική πρωτοβουλία, όπως μεταδίδει το σερβικό πρακτορείο ειδήσεων Tanjug, στηρίζει ο πρόεδρος της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας Μίλοραντ Ντόντικ, ο οποίος τόνισε πως η πρόταση αυτή "ήρθε την κατάλληλη στιγμή και αποτελεί μέρος των συνεχιζόμενων ειρηνευτικών προσπαθειών, που καταβάλλει η Σερβία προκειμένου να ενισχύσει τη διαδικασία συμφιλίωσης και συνεργασίας στην περιοχή", όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Ωστόσο, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης του Κοσόβου και υπουργός Εξωτερικών Χασίμ Θάτσι χαρακτήρισε "μη αποδεκτή" τη σερβική πρωτοβουλία, σύμφωνα με τον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό Β92 του Βελιγραδίου.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Σερβίας Νεμπόισα Στεφάνοβιτς σχολίασε, χθες, ότι όλοι όσοι αντιδρούν στην πρόταση για μια κοινή ημέρα μνήμης για τα θύματα στην πρώην Γιουγκοσλαβία "δεν αντιλαμβάνονται την ευκαιρία συμφιλίωσης προς όφελος ιδιοτελών συμφερόντων".
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.