ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Τα φρούτα πιο υγιεινά απ΄ όσο ξέραμε

frouta-300x190
Τα φρούτα περιέχουν περισσότερες ωφέλιμες αντιοξειδωτικές ουσίες απ΄ ό,τι νόμιζαν έως τώρα οι ειδικοί, σύμφωνα με μία νέα μελέτη. 

Επιστήμονες από το Ίδρυμα Μελέτης Τροφίμων του Νόργουιτς, στην Αγγλία, ανέλυσαν στο εργαστήριο μήλα, ροδάκινα και νεκταρίνια και διαπίστωσαν ότι περιέχουν πενταπλάσιες ποσότητες πολυφαινολών απ΄ ό,τι υπολόγιζε έως τώρα η επιστημονική κοινότητα. 

Οι πολυφαινόλες είναι χημικές ουσίες οι οποίες μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης πολλών νοσημάτων, μεταξύ των οποίων η καρδιοπάθεια και ο καρκίνος. Συνήθως οι επιστήμονες μετρούν τις πολυφαινόλες που εύκολα εξάγονται από τα φρούτα, αλλά οι ερευνητές του Νόργουιτς μέτρησαν και εκείνες που υπάρχουν στα κύτταρα των φρούτων και οι οποίες χρειάζονται ειδική χημική διεργασία για να απελευθερωθούν από αυτά. 

Όπως γράφουν στην «Επιθεώρηση Αγροτικής και Διατροφικής Χημείας», εάν δεν μετριούνται και τα δύο είδη πολυφαινολών, η περιεκτικότητα των φρούτων σε ουσίες όπως οι προανθοκυανίνες, το ελλαγικό οξύ και οι κατεχίνες βγαίνουν πολύ πιο μικρές απ΄ ό,τι είναι στην πραγματικότητα. 

Πηγή:tanea.gr
Share on Google Plus

Σχετικά με Tromero nea

Αγαπητοί αναγνώστες, μετά την ανάγνωση του περιεχομένου μην ξεχνάτε να μας κάνετε like.Παρακαλούμε γράψτε το σχόλιο σας σχετικά με το 'αρθρο με ευγενικό τρόπο. Η άποψή σας ειναι πολύ πολύτιμη.Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας ειναι πολύ πολύτιμη γιά εμάς.Σας ευχαριστούμε.