ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Τραγωδία στο Δαφνί - Νεκροί 3 ασθενείς από πυρκαγιά στο Ψυχιατρείο

dafni-300x190
Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο στο Δαφνί, που ξέσπασε το μεσημέρι και κόστισε τη ζωή σε τρία άτομα ενώ άλλοι τρεις ασθενείς τραυματίστηκαν σοβαρά.

Οι πυροσβέστες συνεχίζουν την έρευνα, μήπως υπάρχουν εγκλωβισμένοι στο ισόγειο κτίριο, όπου ξέσπασε η πυρκαγιά. Στο Νοσοκομείο πηγαίνει ο υπηρεσιακός υπουργός Υγείας Θανάσης Δημόπουλος.

Όπως τόνισε εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής στο Αθηναϊκό πρακτορείο, υπάρχουν τρεις νεκροί. Ο θάνατος των θυμάτων προήλθε, κατά πάσα πιθανότητα από ασφυξία, όπως πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής. 

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική η φωτιά ίσως εκδηλώθηκε από τρόφιμο της κλινικής. 



Άμεση υπήρξε η ανταπόκριση του ΕΚΑΒ με 5 ασθενοφόρα, 2 μηχανές και 1 όχημα μικρού όγκου κατά το συμβάν της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε σήμερα, στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής (Δαφνί), για την παροχή επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας και διακομιδής.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το συντονιστικό κέντρο του ΕΚΑΒ, δέχθηκε κλήση στις 17:00 σχετικά με εγκλωβισμένα άτομα, κατόπιν εκδήλωσης πυρκαγιάς, στην πτέρυγα Χρονίων Παθήσεων του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής στο Δαφνί.

Η κλήση διαβιβάστηκε άμεσα στο πρώτο διαθέσιμο ασθενοφόρο το οποίο, βρισκόμενο σε κοντινή απόσταση, αφίχθη στο σημείο του συμβάντος μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα (17:01). Παράλληλα, το Συντονιστικό Κέντρο αξιολογώντας τα στοιχεία, κινητοποίησε τέσσερα (4) ακόμη ασθενοφόρα, δύο (2) Μηχανές Ταχείας Ανταπόκρισης, αλλά και ένα (1) αυτοκίνητο Μικρού Όγκου με γιατρό, τα οποία και μετέβησαν σε ελάχιστα λεπτά στο σημείο.

dafni-1

Το ΕΚΑΒ, ενημερώθηκε από τους γιατρούς του ΨΝΑ για την ύπαρξη τριών νεκρών ατόμων, αλλά και δύο τραυματιών (ενός εγκαυματία και ενός με αναπνευστικά προβλήματα). Οι δύο σοβαρά τραυματίες, κατόπιν της αξιολόγησης της σοβαρότητας της κατάστασης τους από το ΕΚΑΒ, διεκομίσθησαν στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «ΑΤΤΙΚΟΝ», το οποίο τέθηκε σε ετοιμότητα (χωρίς να εφημερεύει) σε συνεννόηση με το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ).

Ο τρίτος τραυματίας μεταφέρθηκε τελικά στο Νοσοκομείο «Σωτηρία».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι εργαζόμενοι του Ψυχιατρικού νοσοκομείου είχαν προειδοποιήσει
Οι ΑΝ.ΕΛ για το θάνατο τριών ασθενών στο Δαφνί
Το ΚΚΕ για το θάνατο τριών ασθενών στο Δαφνί


loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.