ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Τσίπρας: Μάχη για κάθε ψήφο και τους αναποφάσιστους

tsipras-300x190
Μάχη για να κινητοποιήσει και την τελευταία ψήφο και κυρίως να πείσει τους αναποφάσιστους ψηφοφόρους να πάνε την Κυριακή στις κάλπες δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ. 

Στην χθεσινή ομιλία του στην Πάτρα ο κ. Τσίπρας επιχείρησε να προσδώσει στις εκλογές δημοψηφισματικό χαρακτήρα, ενώ εστίασε για μια φορά ακόμα τα επιχειρήματά του στο πεδίο της διαφθοράς και της διαπλοκής. 

Ο κ. Τσίπρας είπε στην ομιλία του, ότι «η αναμέτρηση της 20ής Σεπτέμβρη είναι το δεύτερο μεγάλο δημοψήφισμα για το αύριο του λαού και του τόπου μας» και έκανε λόγο «για τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία του Όχι» που είναι παρούσα, ενεργή και αποφασισμένη. 

Στις 20 Σεπτεμβρίου, είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ψηφίζουμε «ΟΧΙ» «στην παλινόρθωση του παλαιού καθεστώτος της υποτέλειας, της εξάρτησης, της διαφθοράς και της διαπλοκής», «Όχι στη ΝΔ, που, πράγματι, εκπροσωπεί με τον καλύτερο τρόπο, το σύστημα συμφερόντων της διαπλοκής και της εξάρτησης» και πρόσθεσε: «Από αυτή τη μάχη, δεν μπορεί και δεν πρέπει να λείψει κανείς. Γιατί και αυτή η κάλπη έχει χαρακτήρα δημοψηφίσματος. Όποιος απέχει, γέρνει τη πλάστιγγα προς την άλλη μεριά. Είναι σα να ψηφίζει υπέρ όλων αυτών που τον οδηγούν στην αποχή. Γιατί κάθε ψήφο που χάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, την κερδίζει η ΝΔ».

Ο κ. Τσίπρας ζήτησε όχι δεύτερη αλλά «πρώτη ευκαιρία στην Αριστερά ν' αλλάξει την Ελλάδα», γιατί όπως είπε «δε μας άφησαν να αξιοποιήσουμε τη πρώτη» και ζήτησε εντολή, ώστε να ανατρέψει το σχέδιο για μια μικρή «αριστερή παρένθεση». 

Στην ομιλία του ωστόσο, απευθύνθηκε με ιδιαίτερο τρόπο στους νέους, που αποτελούν τον όγκο των αναποφάσιστων ψηφοφόρων, για τους οποίους το επιτελείο της Κουμουνδούρου φοβάται, ότι μπορεί να επιλέξουν την αποχή και τους κάλεσε, «να πάνε στην κάλπη, να ενωθούν με τον ΣΥΡΙΖΑ, να μπούνε μπροστά, για να πάει ο τόπος μας μπροστά».

Στην προσπάθεια του να πείσει τους πολίτες να πάνε στις κάλπες, ο κ. Τσίπρας επιστράτευσε το επιχείρημα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να υπερασπιστεί καλύτερα τα συμφέροντα των αδυνάτων. Ο πρώην πρωθυπουργός απευθύνθηκε στους νέους, στη μεσαία τάξη, στον κόσμο της εργασίας και της δημιουργίας, τους μικρομεσαίους, τους φτωχούς, τους άνεργους και τους συνταξιούχους, υποστηρίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να διαπραγματευτεί καλύτερα τη συμφωνία. 

Κυρίως όμως προσπάθησε να ταυτίσει τη ΝΔ και τους πολιτικούς του αντιπάλους με τη διαφθορά και τη διαπλοκή «πιστεύετε στ' αλήθεια, πολίτες της Πάτρας, ότι, αν εγκαταλείψετε την Ελλάδα στους ομοτράπεζους του κυρίου Χριστοφοράκου, στους δωρολήπτες της Siemens, στους τρόφιμους της λίστας Λαγκάρντ και στους αυτουργούς της μεγάλης φοροδιαφυγής, πιστεύετε, στ' αλήθεια, ότι αυτοί είναι σε θέση να διαπραγματευτούν;». 

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του αναρωτήθηκε αν θα «τολμούσαν να ερευνήσουν τη λίστα Λαγκάρντ εκείνοι που κινδύνευαν να βρουν μέσα, τους εαυτούς τους;» και έθεσε το ερώτημα πως « θα διαπραγματευτούν, όταν η άλλη πλευρά τους κρατάει από το σβέρκο;». Έκλεισε δε την ομιλία του λέγοντας ότι «κάθε ψήφος που δεν δίνεται στον ΣΥΡΙΖΑ είναι ψήφος εμπιστοσύνης στη διαπλοκή και τη διαφθορά».

Η διαφθορά βρέθηκε ωστόσο και στο επίκεντρο της συνέντευξης που παραχώρησε ο κ. Τσίπρας στον τηλεοπτικό σταθμό Attica, όπου υποστήριξε ότι η ΝΔ «κάτι φοβάται από την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ» και κάλεσε τον κ. Μεϊμαράκη να πάνε μαζί στους εισαγγελείς, ώστε να μάθουν ποια ονόματα βρίσκονται στη λίστα. «Ακούγεται ότι είναι ονόματα του πολιτικού κόσμου. Γιατί να τα μάθουμε μετά τις εκλογές; Να τα μάθουμε τώρα. Να ξέρει ο ελληνικός λαός, ποιανού φίλοι είναι αυτοί που είναι μέσα και γιατί τους κρύβανε οι προηγούμενοι;», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.