ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

«Κύμα» αλληλεγγύης στην Ευρώπη για την φωτογραφία του Αϊλάν

kuma alileggiis-300x190
Η εικόνα - σοκ με τον μικρό Αϊλάν νεκρό έφερε ένα πρωτοφανές «κύμα» αλληλεγγύης υπέρ των μεταναστών σε όλη την Ευρώπη μέσα σε λίγα 24ωρα. Συγκινημένοι εκατομμύρια πολίτες άρχισαν να προσφέρουν από το υστέρημα τους.

Στην Ελβετία η ΜΚΟ «Δίκτυο της Ευτυχίας» έλαβε το ποσό των 550.000 ευρώ μέσα σε μόλις δύο ημέρες. Ο Οργανισμός για τους Αιτούντες Άσυλο χρειάστηκε να προσλάβει επιπλέον έξι άτομα στο τηλεφωνικό κέντρο του, καθώς δέχθηκε «βροχή» από δωρεές. 

Ο ιδιοκτήτης εταιρείας τηλεπικοινωνιών στη Σουηδία έπεισε τους συνεργάτες τους να δώσουν ως βοήθεια στους πρόσφυγες 42.000 ευρώ ο καθένας, δηλαδή τα χρήματα για ένα Σαββατοκύριακο διακοπών στη Ρώμη. 

«Είχαμε μόλις φθάσει σε μία συνάντηση όταν είδα τη φωτογραφία του μικρού αγοριού. Συγκλονίστηκα. Θα μπορούσαν να είναι τα παιδιά μου στην θέση του. Μίλησα με τους συναδέλφους μου και αποφασίσαμε να ακυρώσουμε το ταξίδι μας στη Ρώμη», είπε ο Γιόνας Έλγκουιστ. 

Περισσότεροι από 10.000 δωρητές, κυρίως από τη Βρετανία, τις ΗΠΑ, την Τουρκία, την Γερμανία, ακόμη και τη Βραζιλία έχουν προσφέρει βοήθεια μέσα σε 48 ώρες πάνω από 600.000 ευρώ σε μη κυβερνητική οργάνωση της Μάλτας. 

Ρεκόρ δωρεών και στην Ολλανδία, η Διεθνής Ολυμπιακή δημιούργησε ένα έκτακτο ταμείο αποδεσμεύοντας 2 εκατ. ευρώ προκειμένου να διοχετευθούν σε προγράμματα βοήθειας προς τους πρόσφυγες, ενώ η ομάδα της Μπάγιερν Μονάχου ανακοίνωσε ότι θα κάνει δωρεά ύψους 1 εκατ. ευρώ. 

Το ίδιο συνέβη και στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα που δέχθηκαν τις δεκαπλάσιες προσφορές μέσα σε μία ημέρα. 

Οι πολίτες κινητοποιούνται και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Χιλιάδες άνθρωποι στο Facebook έχουν συγκροτήσει μία ομάδα, η οποία ανέλαβε με τα δικά της οχήματα να μεταφέρει τους μετανάστες από την Ουγγαρία στην Αυστρία και τη Γερμανία.
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.