ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Συμφωνία στην Μπουρκίνα Φάσο ανάμεσα σε προεδρική φρουρά και στρατό

300x190
Οι στρατιώτες της προεδρικής φρουράς που βρίσκονται πίσω από το πραξικόπημα στη Μπουρκίνα Φάσο και οι στρατιώτες που είναι πιστοί στην κυβέρνηση υπέγραψαν κατά τη διάρκεια της νύχτας συμφωνία προκειμένου να αποτραπεί ένα ξέσπασμα της βίας, ενώ αναμένεται η άφιξη μεσολαβητών στην πρωτεύουσα, δήλωσε φύλαρχος που μετείχε στις διαπραγματεύσεις για τη συμφωνία.

Βάσει των όρων της συμφωνίας, η προεδρική φρουρά συμφώνησε να φύγει από τους δρόμους της Ουαγκατούγκου και να επιστρέψει στους στρατώνες, ενώ ο στρατός θα απομακρυνθεί 50 χλμ. μακριά από την πρωτεύουσα, δήλωσε ο Μόγκο Ναάμπα, επικεφαλής της φυλής Μόσι.

"Θέλουν να αποτρέψουν τις συγκρούσεις μεταξύ στρατιωτών... Αυτοί είναι που πρέπει να προστατεύουν τον κόσμο και τα υπάρχοντά του. Ζητώ από όλους να συγχωρήσουν", είπε, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Η προεδρική φρουρά που εισέβαλε την ώρα της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου πριν από μία εβδομάδα και συνέλαβε ομήρους τον πρόεδρο και μέλη του υπουργικού συμβουλίου θα περιοριστεί στο Στρατόπεδο Νάμπα Κουμ Β, στη βάση της στην πρωτεύουσα. Θα πρέπει να διενεργήσει απογραφή του οπλισμού της μέσα σε 72 ώρες.

Έπειτα από μία έκτακτη σύνοδο κορυφής της Οικονομικής Ένωσης των Κρατών της Δυτικής Αφρικής (ECOWAS) στη Νιγηρία χθες, οι πρόεδροι της Σενεγάλης, του Τόγκο, του Μπενίν, της Γκάνας, του Νίγηρα και της Νιγηρίας θα μεταβούν σήμερα στη Μπουρκίνα Φάσο ώστε να διασφαλίσουν ότι ο μεταβατικός πρόεδρος Μισέλ Καφαντό θα επιστρέψει στα καθήκοντά του.
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.