ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Πώς να αντιμετωπίσετε την «επιλόχεια τριχόπτωση»;

trixoptosi-300x190
Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και τους δύο πρώτους μήνες μετά τον τοκετό, τα μαλλιά σας μάκραιναν εύκολα, ήταν πυκνά και λαμπερά, γεμάτα υγεία. Όλα αυτό ήταν αποτέλεσμα των ορμονικών μεταβολών που συνέβαιναν στο σώμα σας. 

Μετά τη γέννηση του παιδιού σας όμως και καθώς οι ορμόνες επανέρχονται σταδιακά στις φυσιολογικές τους τιμές, παρατηρείται το αντίθετο φαινόμενο. Τα μαλλιά σας χάνουν τη στιλπνότητά τους και καθημερινά έχετε μεγάλη απώλεια τριχών.

Η «επιλόχεια τριχόπτωση», όπως ονομάζεται επιστημονικά αυτή η κατάσταση, είναι ένα απόλυτα φυσιολογικό φαινόμενο. Αυτό που συμβαίνει στην πραγματικότητα είναι ότι κατά κάποιον τρόπο χάνετε μαζεμένες όλες τις τρίχες που δε χάσατε στην εγκυμοσύνη, λόγω τον ορμονών.

Ωστόσο υπάρχουν τρόποι για να περιορίσετε το φαινόμενο και ο κυριότερος είναι η διατροφή. Ας δούμε ποιες τροφές πρέπει να εντάξετε στο διαιτολόγιό σας για να αντιμετωπίσετε την αυξημένη τριχόπτωση:
Σπανάκι: Είναι πλούσιο σε σίδηρο, φυλικό οξύ και βιταμίνη C που συμβάλλουν στην υγεία των μαλλιών.

Σπαράγγια: Τα θρεπτικά συστατικά που περιέχουν τα σπαράγγια βοηθούν στη δημιουργία υγιούς δέρματος, νυχιών και μαλλιών.

Καρύδια: Πλούσια σε ω-3 λιπαρά οξέα, μαγνήσιο και βιταμίνη Ε. Αποτελούν σύμμαχο στην υγεία των μαλλιών.

Αυγά: Είναι πηγή πρωτεϊνών και μετάλλων όπως ο σίδηρος, που μειώνουν την τριχόπτωση.

Όσπρια: Τα όσπρια είναι πλούσια σε πρωτεΐνες, κάλιο, φυλικό οξύ, σίδηρο, μαγνήσιο και θρέφουν τα μαλλιά και το δέρμα της κεφαλής.

Κανονικά αυτού του είδους η τριχόπτωση διαρκεί λίγους μήνες, μέχρι οι ορμόνες να σταθεροποιηθούν. Αν παρ’ όλα αυτά το φαινόμενο διαρκεί πολύ ή αισθάνεστε ότι χάνετε υπερβολική ποσότητα τριχών, απευθυνθείτε σε δερματολόγο .


zougla.gr
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.