ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Σάλος στη ΝΔ από το "κόψιμο" Γεωργιάδη

gewrgiadis-300x190
Νέα συνεδρίαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής θα πραγματοποιηθεί στις 9:30 το πρωί προκειμένου να εξετάσει την ένσταση του Α. Γεωργιάδη εναντίον της απόφασης της ΚΕΦΕ που απέρριψε την υποψηφιότητά του επειδή ήταν εκπρόθεσμη για 7 λεπτά! Όλοι οι συνυποψήφιοι του με δηλώσεις τους κάλεσαν τα μέλη της επιτροπής να κάνουν αποδεκτή την αίτηση του Αδ. Γεωργιάδη. Έντονη αντίδραση και από τον Αντώνη Σαμαρά. 

Για λόγους τυπολατρίας η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή της ΝΔ απέρριψε το αίτημα υποψηφιότητας του Άδωνι Γεωργιάδη καθώς ήταν εκπρόθεσμο κατά έξι λεπτά. Ο Άδωνις Γεωργιάδης, όταν έμαθε την απόφαση της ΚΕΦΕ έσπευσε στα γραφεία της ΝΔ, δηλώνοντας ότι θα υποβάλλει ένσταση επί της απόφασης.



«Στο αυτοκίνητο πληροφορήθηκα, όχι από το κόμμα μου δυστυχώς, αλλά από δημοσιογράφους ότι απορρίφθηκε η υποψηφιότητά μου, γιατί ήρθα καθυστερημένος 6-8 λεπτά. Ζήτω συγγνώμη για την καθυστέρηση, έπεσα σε κίνηση στο δρόμο. Τη ΝΔ την αγαπάμε. Είμαι βέβαιος ότι όλοι θα προστατεύσουμε αυτή τη διαδικασία. Μίλησα με τους κ.κ Μεϊμαράκη και Τζιτζικώστα, οι οποίοι διαφωνούν με αυτή την απόφαση της ΚΕΦΕ και ζητούν να την επανεξετάσει. Δεν έχω βρει τον κ. Μητσοτάκη ακόμα, αλλά είμαι βέβαιος ότι έχει την ίδια άποψη», δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης.

«Αν αρχίζαμε να τηρούμε τα τυπικά στοιχεία θα είχα πολλά να πω. Π.χ. ο Σάκης Ιωαννίδης, μέλος της ΚΕΦΕ έχει κάνει δήλωση ότι διαφωνεί με την υποψηφιότητά μου. Βάσει καταστατικού δεν θα έπρεπε να είναι μέλος της ΚΕΦΕ», συμπλήρωσε, ενώ ανέφερε ότι όταν ήρθε, σχημάτισε την εντύπωση ότι όλα είναι εντάξει και θα εξεταστεί κανονικά ο φάκελός του.

Διαβάστε την ανακοίνωση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής:
«Κατά τη σημερινή συνεδρίαση, η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή (ΚΕΦΕ) της Νέας Δημοκρατίας διαπίστωσε ότι υποβλήθηκαν εμπρόθεσμα τρεις κλειστοί και σφραγισμένοι φάκελοι υποψηφιοτήτων για την εκλογή στο αξίωμα του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας από τα μέλη του κόμματος:

κ. Μεϊμαράκη Ευάγγελο - Βασίλειο του Ιωάννη

κ. Μητσοτάκη Κυριάκο του Κωνσταντίνου

κ. Τζιτζικώστα Απόστολο - Ιωάννη του Γεωργίου

Οι φάκελοι ανοίχτηκαν, ελέγχθηκε και διαπιστώθηκε η ύπαρξη του προβλεπομένου, από τη διάταξη του άρθρου 10, παρ. 3, του Καταστατικού του Κόμματος, αριθμού των 50 υπογραφών μελών της Πολιτικής Επιτροπής που υποστηρίζουν την υποψηφιότητα καθενός από τους υποψηφίους. 

Στη συνέχεια θα επακολουθήσει έλεγχος της εγκυρότητας της κάθε υπογεγραμμένης πρότασης, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο από 24 Σεπτεμβρίου 2015 Πρακτικό και Απόφαση αρ. 2 της ΚΕΦΕ και στο «Αναλυτικό ενημερωτικό σημείωμα σχετικά με τη διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων, υποβολής και εκδίκασης ενστάσεων κατά υποψηφιοτήτων και ανακήρυξης των υποψηφίων για την εκλογή στο αξίωμα του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας», αντίγραφο του οποίου είχε παραδοθεί σε όλους τους ενδιαφερόμενους υποψηφίους. 

Επιπλέον, η ΚΕΦΕ διαπίστωσε ότι υποβλήθηκε εκπρόθεσμα φάκελος υποψηφιότητας από το μέλος του κόμματος κ. Σπυρίδωνα - Άδωνι Γεωργιάδη. Με ομόφωνη απόφασή της η ΚΕΦΕ απέρριψε την εν λόγω υποψηφιότητα, λόγω του εκπροθέσμου της κατάθεσής της. »




Διαφωνούν με την απόφαση της ΚΕΦΕ Μεϊμαράκης, Μητσοτάκης και Τζιτζικώστας

Την συνεδρίαση της ΚΕΦΕ, προκειμένου να μεταφέρει τη θέση του προέδρου της ΝΔ Βαγγέλη Μεϊμαράκη, διέκοψε -σύμφωνα με πληροφορίες- ο διευθυντής του γραφείου του Σωτήρης Κορομάντζος, λέγοντας «ότι είναι άδικο να μην γίνει δεκτή η αίτηση υποψηφιότητας του Άδωνι Γεωργιάδη».

Νωρίτερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτησή του στο Twitter σχολίασε ως εξής: «Ευτυχώς έγινε αποδεκτή η υποψηφιότητα του Άδωνι Γεωργιάδη. Η τυπολατρεία δεν μπορεί να επικρατήσει της ουσίας».

Επίσης, συνεργάτες του Απόστολου Τζιτζικώστα λένε ότι «κακώς κόπηκε η υποψηφιότητα του Άδωνι Γεωργιάδη, όλοι έπρεπε να είναι στη μάχη».

Στη Συγγρού ο Άδωνις

Νωρίτερα λίγο μετά τις 6 το απόγευμα τρέχοντας έφτασε στα γραφεία της ΝΔ ο βουλευτής της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης καθώς βρήκε τις 50 υπογραφές που απαιτούνται στην εκπνοή της διαδικασίας της κατάθεσης των υποψηφιοτήτων.  Ο ίδιος έγραψε στο twitter «Τις βρήκα και πάω» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Τα μέλη της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής συνεδρίασαν και δέχτηκαν την αίτηση υποψηφιότητας Γεωργιάδη. «Ευχαριστώ την ΚΕΦΕ που δέχτηκε την αίτηση μου η οποία ήταν για μερικά λεπτά εκπρόθεσμη» είπε ο βουλευτής της ΝΔ και πρόσθεσε «Ήταν μία από τις πιο συγκινητικές εβδομάδες της ζωής μου. Μέχρι τις 3 το μεσημέρι είχα 45 υπογραφές και 20 λεπτά πριν τις 6 που έληγε η προθεσμία βρήκα και τις υπόλοιπες 5 υπογραφές».



Δείτε τον Άδωνι Γεωργιάδη να μπαίνει τρέχοντας στα γραφεία της ΝΔ 



real.gr

Διαβάστε επίσης:

Σαμαράς: Αψυχολόγητη η απόφαση για τον Γεωργιάδη
Υπέρ της υποψηφιότητας Γεωργιάδης ο Κυρ.Μητσοτάκης
Διαφωνία Τζιτζικώστα για το «κόψιμο» Γεωργιάδη

loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.