ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Η Γαλλία έπληξε τη νύχτα στόχους του Ισλαμικού Κράτους

gallia-300x190
Οι γαλλικές αεροπορικές δυνάμεις έπληξαν τη χθεσινή νύκτα για δεύτερη φορά στόχους της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στην επαρχία Ράκα της ανατολικής Συρίας, ανακοίνωσε ο υπουργός Αμυνας Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν στο ραδιοφωνικό δίκτυο Europe 1 διευκρινίζοντας ότι βομβαρδίστηκε στρατόπεδο εκπαίδευσης των τζιχαντιστών.

Τα δύο βομβαρδιστικά Rafale μαζί με τα συνοδευτικά τους αεροσκάφη απογειώθηκαν από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

"Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν στη Συρία, ιδιαίτερα στα περίχωρα της πόλης Ράκα, κέντρα εκπαίδευσης ξένων μαχητών, αποστολή των οποίων δεν είναι να πολεμήσουν για το Ισλαμικό Κράτος (Daech) στο Λεβάντε, αλλά να έρθουν στη Γαλλία και να πραγματοποιήσουν επιθέσεις", πρόσθεσε ο γάλλος υπουργός Αμυνας, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Αναφερόμενος στη ρωσική στρατιωτική επέμβαση στη Συρία, τόνισε ότι "ο εχθρός είναι το Ισλαμικό Κράτος" και κατηγόρησε τη Ρωσία ότι "το 80% έως 90% των αεροπορικών της πληγμάτων στρέφεται κατά άλλων, πλην του Ισλαμικού Κράτους, στόχων".

"Οι ρωσικές στρατιωτικές ενέργειες εδώ και καμιά δεκαριά μέρες δεν έχουν στόχο το Daech , έχουν κατά προτεραιότητα ως στόχο την ασφάλεια του Μπασάρ αλ Ασαντ. Η Ρωσία θεωρεί ότι πρέπει να προστατεύσει τον Μπασάρ και εμείς θεωρούμε ότι ο Μπασάρ δεν αποτελεί μέρος της λύσης", επέμεινε.

Αναφερόμενος στις επιχειρήσεις του διεθνούς συνασπισμού κατά του Ισλαμικού Κράτους, ο υπουργός Αμυνας της Γαλλίας δήλωσε ότι η τζιχαντιστική οργάνωση χρησιμοποιεί τον άμαχο πληθυσμό ως ασπίδα , γεγονός που περιπλέκει την επιλογή των στόχων και τις επιδρομές.

"Το Daech έχει οργανωθεί κατά τέτοιο τρόπο ώστε παιδιά γυναίκες και πολίτες να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή. Οι αξιωματούχοι κρύβονται σε σχολεία, τεμένη, νοσοκομεία...", είπε.
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.