ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Έντονη διαμαρτυρία ΗΠΑ για τις ρωσικές επιδρομές στη Συρία

keri-300x190
Ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Τζον Κέρι εξέφρασε την έντονη διαμαρτυρία της Ουάσινγκτον στον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ για τα αεροπορικά πλήγματα τα οποία εξαπέλυσε η Πολεμική Αεροπορία της Ρωσικής Ομοσπονδίας στο έδαφος της Συρίας, κρίνοντας ότι οι επιδρομές αυτές είναι «αντιπαραγωγικές», δήλωσε ανώτερος Αμερικανός κυβερνητικός αξιωματούχος.

Κατά τη διάρκεια συζήτησης των δύο ΥΠΕΞ στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη ο Κέρι «διαβίβασε το μήνυμα ότι αυτή η ανακοίνωση των Ρώσων αντίκειται στις προσπάθειές τους να αποφευχθεί ένα στρατιωτικό επεισόδιο ανάμεσα σε αεροσκάφη διαφορετικών χωρών και είναι αντιπαραγωγική», είπε ο Αμερικανός αξιωματούχος μιλώντας σε μια ομάδα δημοσιογράφων.

Στο μεταξύ, αμερικανός αξιωματούχος ανέφερε ότι οι αεροπορικές επιδρομές που εξαπέλυσε η πολεμική αεροπορία της Ρωσίας στη Συρία δεν φαίνεται να στοχοθέτησαν περιοχές που τελούν υπό τον έλεγχο της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος και ενδέχεται να επεκτάθηκαν πέραν της περιοχής της Χομς και σε άλλα τμήματα της συριακής επικράτειας.

Ο αξιωματούχος, που δεν θέλησε να κατονομαστεί, είπε επίσης στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ότι οι δυνάμεις του διεθνούς συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ θα συνεχίσουν τις πτήσεις, παρά την προειδοποίηση της Μόσχας να μείνουν εκτός του εναέριου χώρου της Συρίας.

Η Ρωσία προειδοποίησε τις ΗΠΑ να απομακρυνθούν από τον εναέριο χώρο της Συρίας ενόψει των επιχειρήσεων, επισήμανε Αμερικανός αξιωματούχος, που προσέθεσε ότι, παρά το γεγονός αυτό, ο διεθνής συνασπισμός «συνεχίζει τις αεροπορικές επιχειρήσεις στη Συρία».

Σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο ένας υψηλόβαθμος αξιωματικός των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων παρέδωσε το μήνυμα στις αμερικανικές αρχές στη Βαγδάτη. Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ από την πλευρά του επιβεβαίωσε αυτήν την πληροφορία.


real.gr
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.