ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Η Dell θα εξαγοράσει την EMC έναντι 67 δισεκ. δολαρίων

dell-300x190
Η εταιρία ηλεκτρονικών υπολογιστών Dell ανακοίνωσε σήμερα ότι συμφώνησε να εξαγοράσει την εταιρία συστημάτων για αποθήκευση δεδομένων EMC, σε μια συμφωνία 67 δισεκ. δολαρίων, τη μεγαλύτερη στην ιστορία του τεχνολογικού κλάδου.

Η εξαγορά θα βοηθήσει την Dell να διαφοροποιηθεί από την στάσιμη αγορά προσωπικών υπολογιστών και θα της δώσει μεγαλύτερη παρουσία στην ταχύτερα αναπτυσσόμενη και πιο προσοδοφόρα αγορά για τη διαχείριση και αποθήκευση δεδομένων για επιχειρήσεις.

Η συμφωνία αποτιμά την EMC στα 33,15 δολάρια ανά μετοχή. Η Dell θα καταβάλει 24,05 δολάρια ανά μετοχή σε μετρητά και θα δώσει στους μετόχους της EMC ειδικές μετοχές που θα συνδέονται με την τιμή της μετοχής της θυγατρικής εταιρίας της EMC, VMWare, η οποία παρέχει λογισμικό εικονικοποίησης. Στην προσυνεδριακή της διαπραγμάτευση, η μετοχή της EMC κατέγραφε άνοδο 3,9% στα 29,08 δολάρια.

«Ο συνδυασμός της Dell και της EMC δημιουργεί μια υπερδύναμη στις επιχειρηματικές λύσεις» τόνισε ο Μάικλ Ντελ, που θα αναλάβει τα ηνία της νέας εταιρίας από τη θέση του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου.

Το διοικητικό συμβούλιο της EMC έχει εγκρίνει τη συγχώνευση και θα προτείνει στους μετόχους να δώσουν και εκείνοι το πράσινο φως στη συμφωνία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.