ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Αυξήθηκαν 2,2% οι εργαζόμενοι στο εμπόριο το γ' τρίμηνο

statistiki-arxi-300x190
Την αύξηση των εργαζομένων στο λιανικό εμπόριο 2,2% στο γ΄τρίμηνο ανακοίνωσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή. 

Ειδικότερα, η εξέλιξη του Δείκτη Απασχολουμένων Ατόμων στο Λιανικό Εμπόριο, με έτος βάσης 2010=100,0 για το Γ΄ τρίμηνο 2015 έχει ως εξής:

● Ο Γενικός Δείκτης Απασχολουμένων Ατόμων στο Λιανικό Εμπόριο του Γ΄ τριμήνου 2015 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Γ΄ τριμήνου 2014, παρουσίασε αύξηση 2,2%.

Ειδικότερα, ο δείκτης της ομάδας καταστημάτων ειδών διατροφής παρουσίασε αύξηση 2,7%, ενώ ο δείκτης της ομάδας καταστημάτων ειδών εκτός διατροφής και καυσίμων παρουσίασε αύξηση κατά 0,9%.

● Ο Γενικός Δείκτης Απασχολουμένων Ατόμων στο Λιανικό Εμπόριο, του Γ΄ τριμήνου 2015 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Β΄ τριμήνου 2015, παρουσίασε αύξηση 0,1%.

Ειδικότερα, ο δείκτης της ομάδας καταστημάτων ειδών διατροφής παρουσίασε αύξηση 0,4%, ενώ ο δείκτης της ομάδας καταστημάτων ειδών εκτός διατροφής και καυσίμων παρουσίασε μείωση 0,1%.

● Ο Εποχικά Διορθωμένος (ως προς την επίδραση εποχικών γεγονότων, π.χ. έναρξη σχολικής περιόδου, εορτές, τουριστική περίοδος κ.λπ.) Γενικός Δείκτης Απασχολουμένων Ατόμων στο Λιανικό Εμπόριο, του Γ΄ τριμήνου 2015 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Β΄ τριμήνου 2015, παρουσίασε αύξηση κατά 0,3%. Ειδικότερα, ο εποχικά διορθωμένος δείκτης της ομάδας καταστημάτων ειδών διατροφής παρουσίασε μείωση 0,2%, ενώ ο εποχικά διορθωμένος δείκτης της ομάδας καταστημάτων ειδών εκτός διατροφής και καυσίμων παρουσίασε αύξηση 0,2%.

Επισημαίνεται ότι ο Δείκτης Απασχολουμένων Ατόμων στο Λιανικό Εμπόριο του Β΄ τριμήνου 2015, ο οποίος ανακοινώθηκε στο προηγούμενο Δελτίο Τύπου, λόγω νέων στοιχείων έχει αναθεωρηθεί στην ομάδα ειδών διατροφής από 104,7 σε 104,9 και στην ομάδα καταστημάτων εκτός διατροφής και καυσίμων από 86,8 σε 86,6. 

Ως εκ τούτου, οι ετήσιες μεταβολές τους αναθεωρήθηκαν από 3,4% σε 3,6% και από 1,0% σε 0,8% αντίστοιχα. Ο γενικός δείκτης παρέμεινε αμετάβλητος.

ΠΗΓΗ: euro2day.gr
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.