ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Συναγερμός ενόψει κακοκαιρίας - Φόβος για τους μετανάστες

sunagermos_gia_kakokairia_fobos_gia_tous_metanastes_300_190
Σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας βρίσκονται Δήμοι και Περιφέρειες μετά από αίτημα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Εσωτερικών.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Ειδικότερα, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση θυελλωδών ανέμων:

• Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.

• Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).

Σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση χιονοπτώσεων και παγετού, αν πρόκειται να μετακινηθούν με το αυτοκίνητο:
• Να ενημερωθούν για τον καιρό και για την κατάσταση του οδικού δικτύου.

• Να έχουν στο όχημά τους αντιολισθητικές αλυσίδες και το ρεζερβουάρ γεμάτο καύσιμα.

• Να ταξιδεύουν, εφόσον είναι αναγκαίο, κατά προτίμηση στη διάρκεια της ημέρας προτιμώντας τους κεντρικούς δρόμους.

• Να ενημερώνουν τους οικείους τους για τη διαδρομή που πρόκειται να ακολουθήσουν.

• Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων.

• Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

Αν μετακινούνται πεζοί:

• Να ντύνονται με πολλά στρώματα από ελαφριά ρούχα αντί για ένα βαρύ ρούχο και να φορούν κατάλληλα παπούτσια ώστε να αποφύγουν τραυματισμούς λόγω της ολισθηρότητας.

• Να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις κατά την διάρκεια αιχμής των φαινομένων (έντονη χιονόπτωση, συνθήκες παγετού)

Για πληροφορίες και ανακοινώσεις σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση και την βατότητα του οδικού δικτύου από πλευράς χιονοπτώσεων και παγετού, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. www.astynomia.gr.

Θερμαινόμενοι χώροι σε όλη την Αττική

Υπό τον κίνδυνο της ραγδαίας επιδείνωσης του καιρού, η Περιφέρεια Αττικής, ανήρτησε στην ιστοσελίδα της, λίστες με τους θερμαινόμενους χώρους που θα λειτουργούν για όλους τους πολίτες, για τις επόμενες μέρες.

Η Περιφέρεια Αττικής σε ανακοίνωσή της αναφέρει πως οι υπηρεσίες είναι έτοιμες ώστε να αντιμετωπίσουν άμεσα οποιεσδήποτε ανάγκες προκύψουν από την αναμενόμενη επιδείνωση των καιρικών συνθηκών.

Σημειώνεται ότι από το πρωί της Τετάρτης και από τα βόρεια, αρχίζει η ραγδαία αλλαγή του καιρού, με τοπικές χιονοπτώσεις, σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και ενισχυμένους βοριάδες.

Συναγερμός για τους πρόσφυγες

Σε κατάσταση επιφυλακής βρίσκονται οι αρχές στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, καθώς η επιδείνωση του καιρού θα πλήξει και τους πρόσφυγες και μετανάστες που συνεχίζουν να φτάνουν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. 

Οι υποδομές που υπάρχουν στα νησιά δεν είναι κατάλληλες προκειμένου να προστατεύσουν τους μετανάστες από τις ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες που αναμένονται, αλλά και από τον ενδεχόμενο χιονιά που μπορεί να πλήξει τα νησιά. 

Σε Λέσβο, Χίο, Σάμο οι δημοτικές αρχές καταρτίζουν ήδη σχέδια για να μπορέσουν να προστατεύσουν  πρόσφυγες και μετανάστες από τα ακραία καιρικά φαινόμενα. 


real.gr
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.