ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Εστησαν χριστουγεννιάτικο δέντρο από σωσίβια προσφύγων

xristougeniatiko_dentro_apo_swsibia_300_190
Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν, παρά τις δυσκολίες, η μέρα των Χριστουγέννων στο Κέντρο Καταγραφής και Πιστοποίησης μεταναστών και προσφύγων στη Μόρια Λέσβο.

Οι άνδρες των ΜΑΤ που επιχειρούν 24 ώρες το 24ωρο στο Κέντρο προσέφεραν κρουασάν και γλυκά στα προσφυγόπουλα, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

xristougeniatiko_dentro_1

Στην ακτή της Νεάπολης νότια της πόλης της Μυτιλήνης οι διασώστες που επιχειρούν εκεί, έστησαν ένα μεγάλο Χριστουγεννιάτικο δένδρο από το σήμα κατατεθέν της σύγχρονης προσφυγιάς, τα πορτοκαλί σωσίβια που φορούν οι εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι που φτάνουν στις ακτές της Λέσβου με τις πλαστικές βάρκες.

xristougeniatiko_dentro_2

Συνεχίζονται ολοένα αυξανόμενες οι αφίξεις προσφύγωνΕξάλλου, σχεδόν 6.000 μετανάστες και πρόσφυγες βρίσκονται σήμερα στους χώρους του Κέντρου Καταγραφής και πιστοποίησης μεταναστών και προσφύγων στη Μόρια και περισσότεροι από 1500 στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ.

Οι ροές συνεχίζονται ολοένα αυξανόμενες στις ανατολικές και βόρειες ακτές του νησιού ενώ σήμερα αποβιβάστηκαν πρόσφυγες ακόμα και στη νότια πλευρά του νησιού στην είσοδο του Κόλπου της Γέρας. 

Ας σημειωθεί εδώ ότι από το πρωί του Σαββάτου ξεκινά η λειτουργία του μεγάλου κέντρου υποδοχής που δημιούργησε η οργάνωση IRC στην περιοχή της Εφταλούς μεταξύ Μολύβου και Σκάλας Συκαμνιάς. 

Το Κέντρο, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, θα μπορεί να υποδέχεται έως και 3.000 άτομα ενώ έχει τη δυνατότητα προσωρινής διαμονής 2.000 ατόμων.


real.gr
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.