ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Η τετρακίνηση στα καλύτερά της

subaru-300x190
Η Subaru, μου έκανε το καλύτερο χριστουγεννιάτικο δώρο. Οδήγησα το νέο μοντέλο Levorg σε μια από τις ομορφότερες διαδρομές. Ξεκίνησα από το μαγευτικό Γαλαξίδι και μέσω της Δεσφίνας έφθασα μέχρι την Αθήνα. 

Η διαδρομή είναι κομμένη και ραμμένη στα χαρακτηριστικά του καινούργιου ιαπωνικού αυτοκινήτου. Περιλαμβάνει πολλές στροφές, ανηφορικά τμήματα και σε μερικά σημεία απαιτεί δυνατά φρένα.

Μόλις κάθισα στη θέση του οδηγού, πρόσεξα την αναβάθμιση του εσωτερικού χώρου και εκτίμησα την προσπάθεια των Ιαπώνων να ακολουθήσουν τις νέες τάσεις. 

Επικεντρώθηκα όμως στην οδήγηση, γιατί είχα υποσχεθεί στον Θεόδωρο Κλούβα γενικό διευθυντή της Πλειάδες Motors να φθάσω στα όρια του αυτοκινήτου.

Το αυτοκίνητο που κατασκευάζεται στην Ιαπωνία, διαθέτει ότι ζητήσει ο κεφάτος οδηγός. Καταρχήν ο κινητήρας δεν είναι απαγορευμένος καρπός γιατί έχει χωρητικότητα 1.600 κ.εκ. 

Βέβαια ανήκει στην οικογένεια των Μπόξερ και είναι μια ολοκαίνουργια κατασκευή με ιαπωνική σφραγίδα. Το εξελιγμένο αυτόματο κιβώτιο Lineatronic CVT, με Subaru Intelligent Drive (SI-Drive) επιτυγχάνει τον βέλτιστο έλεγχο αλλαγής ταχυτήτων. 

Λειτουργία με έξι προκαθορισμένες σχέσεις και δυνατότητα εναλλαγής από τα χειριστήρια στο τιμόνι. Η μόνιμη τετρακίνηση τηςSubaru Symmetrical All-Wheel Drive στη καλύτερη της εκδοχή, με όλο το νέο πακέτο αναβαθμίσεων και απίστευτες δυνατότητες. Επίσης, νέο σύστημα διεύθυνσης, αναρτήσεις από το STI και ρυθμίσεις πλαισίου από οδηγούς αγώνων.

Στον δρόμο, ένιωσα ότι έχω μαζί μου τον καλύτερο σύμμαχο. Το μοτέρ 1.6 DIT ανεβάζει στροφές με εντυπωσιακό ρυθμό. Οι 170 ίπποι κάνουν πάρτι και δίνουν την ώθηση που θέλεις, κάθε στιγμή. Το κοντέρ σε 8,9’’ δείχνει 100χλμ./ώρα και χωρίς πολύ κόπο βλέπεις και τα 200χλμ./ώρα.

Η οδική συμπεριφορά είναι υποδειγματική γιατί η τετρακίνηση σβήνει κάθε παραφωνία. Από κοντά οι καταπληκτικές αναρτήσεις και τα αποτελεσματικά φρένα. 

Η ποιότητα κύλισης στο ανώτερο επίπεδο. Το κατατάσσω πάνω από τα αντίστοιχα premium μοντέλα, Audi A3, BMW X1 και Mercedes A Class.

Οι ενστάσεις επικεντρώνονται σε δυο τομείς, στην υψηλή κατανάλωση(στο τεστ 11 λίτρα/100χλμ., εργοστασιακή 6,9 λίτρα/100χλμ.) και στη διαμόρφωση του αμαξώματος στέσιον βάγκον.

Να τονίσω τον ιδιαίτερα πλούσιο βασικό εξοπλισμό. Η 1.6 GT κοστίζει 33.400 ευρώ και η 1.6 GT-S με ηλιοροφή προς 36.900 ευρώ. Χαλάλι του. 

real.gr
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.