ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Ο καιρός της Πρωτοχρονιάς

kairos_gia_protoxronia_300_190_300_190
Η εντυπωσιακή πτώση της θερμοκρασίας, η επικράτηση ενισχυμένων βοριάδων στο Αιγαίο αλλά και οι χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές, θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού την παραμονή και ανήμερα την πρωτοχρονιά. Ωστόσο από πλευράς φαινομένων η πιο δύσκολη ημέρα ενδέχεται να είναι το Σάββατο, καθώς οι χιονοπτώσεις αν και θα περιοριστούν σταδιακά σε μεγαλύτερα υψόμετρα, θα επηρεάσουν περισσότερες περιοχές. Πιο αναλυτικά:
Την Πέμπτη 31/12 στο μεγαλύτερο μέρος της Ηπειρωτικής Ελλάδας και το Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο, προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά της Πελοποννήσου, της Ανατολικής Θεσσαλίας, της Εύβοιας και της Κεντρικής και Ανατολικής Στερεάς, ενώ κατά τόπους θα χιονίζει και σε πεδινές περιοχές της Μαγνησίας, της Φθιώτιδας και της Εϋβοιας. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις και στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά θυελλώδεις, ενώ στο Ιόνιο θα πνέουν νοτιοανατολικοί ασθενείς έως μέτριοι.
Την Πρωτοχρονιά οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν στην Πελοπόννησο, όπου θα χιονίσει και σε ημιορεινές περιοχές της Κορινθίας και της Αρκαδίας ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν και σε πεδινές περιοχές της Ανατολικής Θεσσαλίας, της Κεντρικής Μακεδονίας και της Εύβοιας. Χιονοπτώσεις επίσης αναμένονται και στην Ήπειρο. Ωστόσο και τις δύο αυτές μέρες, παρά την εντυπωσιακή πτώση της θερμοκρασίας, οι χιονοπτώσεις θα είναι κατά κανόνα ασθενείς. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά ισχυροί ενώ στο Ιόνιο οι νοτιοανατολικοί άνεμοι θα ενισχυθούν στα 6-7 μπ.
Η εικόνα του καιρού θα αλλάξει το Σάββατο 2/1 καθώς οι άνεμοι θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς σε όλα τα πελάγη, με αποτέλεσμα οι χιονοπτώσεις να γίνουν πιο πυκνές, αλλά θα περιοριστούν σταδιακά από τα δυτικά προς τα ανατολικά σε μεγαλύτερα υψόμετρα.
Λεπτομερέστερες προγνώσεις δίνονται στις προγνώσεις πόλεων και θαλασσών, στους ιστιοπλοϊκούς χάρτες και στους χάρτες κυματισμού, καθώς και στο διαδραστικό χάρτη Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων.
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.