ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση

eksathrothike_egglimatiki_organosi_300_190
Η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής εξάρθρωσε εγκληματική οργάνωση, που μετέφερε και εισήγαγε στην Ελλάδα από τη Δυτική Ευρώπη, μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης και κάνναβης, τις οποίες στη συνέχεια διακινούσε στην εγχώρια αγορά.

Μετά από συστηματικές έρευνες η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών κατάφερε να ταυτοποιήσει τα μέλη της οργάνωσης και να εξακριβώσει τον τρόπο και τη μεθοδολογία δράσης τους. 

Ειδικότερα, αποκαλύφθηκε η δράση τριών υπηκόων Αλβανίας, οι οποίοι καθοδήγησαν τον 45χρονο Ελληνα συνεργάτη τους, οδηγό φορτηγού αυτοκινήτου διεθνών μεταφορών, στη σχεδίαση και εκτέλεση μεταφοράς και εισαγωγής στη χώρα ποσότητας ναρκωτικών από την Ολλανδία.

eksathrothike_egglimatiki_organosi_1

Σε αστυνομική επιχείρηση, που οργανώθηκε με τη συνδρομή του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος και τη συμμετοχή λιμενικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας, εντοπίστηκε, κατά την άφιξή του στο λιμένα Πατρών, προερχόμενο από Ανκόνα Ιταλίας, φορτηγό όχημα, με νόμιμο φορτίο φαρμάκων, οδηγούμενο από τον 45χρονο ημεδαπό. Μέσα στην καμπίνα του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 8.975 γραμμάρια κοκαΐνης.

Τη συγκεκριμένη ποσότητα κοκαΐνης είχε παραλάβει ο 45χρονος, σε τοποθεσία κοντά στα σύνορα Βελγίου - Ολλανδίας, με τη βοήθεια 24χρονου υπηκόου Αλβανίας, ο οποίος είχε μεταβεί εκεί για τον συντονισμό της παραλαβής και της μεταφοράς της κοκαΐνης.
 
Παράλληλα με τη σύλληψη του 45χρονου στην Πάτρα, συνελήφθησαν σε διάφορες περιοχές της Αθήνας (Καλλιθέα, Ηλιούπολη, Παγκράτι) και τα υπόλοιπα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, που πρόκειται για τρείς υπηκόους Αλβανίας, ηλικίας 24, 28 και 39 ετών.

eksathrothike_egglimatiki_organosi_2

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε ποινική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και παράβαση των νόμων περί εξαρτησιογόνων ουσιών και περί όπλων.

Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων:
-8.975 γραμμάρια κοκαΐνης.
-23 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης.
-Δύο περίστροφα
-Εννενήντα πέντε φυσίγγια
-Το χρηματικό ποσό των 29.900 ευρώ
-Ένα φορτηγό αυτοκίνητο
-Τρία Ι.Χ αυτοκίνητα

eksathrothike_egglimatiki_organosi_3

Η αξία της ποσότητας κοκαΐνης που κατσχέθηκε, ανέρχεται στο ποσό των 400.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε τακτικό ανακριτή.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.