ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Γερμανία: Δύο Παλαιστίνιοι σχεδίαζαν επίθεση εναντίον της πρεσβείας του Ισραήλ

palestinioi-sxediazan-epithesi-300x190
 Δύο νεαροί παλαιστινιακής καταγωγής δικάζονται από τη δικαιοσύνη της Γερμανίας διότι φέρονται να σχεδίαζαν να διαπράξουν βομβιστική επίθεση εναντίον της πρεσβείας του Ισραήλ στο Βερολίνο ή άλλων ισραηλινών στόχων, δήλωσε εκπρόσωπος ενός δικαστηρίου χθες.

Οι δύο άνδρες, ηλικίας 21 ετών, συνελήφθησαν τον Ιούλιο και προσήχθησαν ενώπιον δικαστηρίου χθες, όπου τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες.

Ο ένας τους έχει τη γερμανική υπηκοότητα, ενώ ο δεύτερος είναι άπατρις, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος του δικαστηρίου. Στο κινητό τηλέφωνο του ενός βρέθηκε ισλαμιστική προπαγάνδα, πρόσθεσε ο ίδιος, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Οι δύο άνδρες είχαν τοποθετήσει πυρίτιδα που είχαν αγοράσει στη μαύρη αγορά σε ένα δοχείο το οποίο είχαν σφραγίσει με οδοντόπαστα.

«Δεν είναι σαφές το πώς σχεδίαζαν να πυροδοτήσουν» το μπαρούτι, είπε ο εκπρόσωπος. «Σχεδίαζαν να το χρησιμοποιήσουν εναντίον της πρεσβείας του Ισραήλ ή κάποιου άλλου ισραηλινού στόχου κάποια στιγμή στο μέλλον. Δεν είχαν σαφές σχέδιο δράσης. Ήταν ένα σχέδιο σε αδρές γραμμές».

Η δίκη των δύο ανδρών θα επαναληφθεί την 18η Δεκεμβρίου και θα ακολουθήσουν άλλες τέσσερις δικάσιμες έως ότου το δικαστήριο καταλήξει σε ετυμηγορία την 14η Ιανουαρίου
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.