ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Τι δηλώνει ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου;

kibernitikos_ekprosopos_kuprou_300_190
Ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, σχολιάζοντας...
τη χθεσινή διακαναλική συνέντευξη του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μουστραφά Ακιντζί, δήλωσε πως η προσπάθεια που γίνεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό θα μπορεί να καταλήξει σε ένα θετικό αποτέλεσμα, εάν και εφόσον θα πρόκειται για μια λύση που να ανταποκρίνεται στα σημερινά δεδομένα ενός κράτους μέλους της ΕΕ και η οποία θα σέβεται απόλυτα τις βασικές ελευθερίες και τα ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά και θα διασφαλίζει την ανεξαρτησία και κυριαρχία του υπό μετεξέλιξη κράτους.

Ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι «έχουμε κατ΄ επανάληψη σημειώσει ότι στην εν εξελίξει διαδικασία έχει επιτευχθεί συναντίληψη σε αριθμό θεμάτων, ενώ, ταυτόχρονα, υπάρχουν διαφωνίες σε αριθμό άλλων θεμάτων».

Κατέστησε, επίσης, σαφές ότι «οι χθεσινές δηλώσεις του κ. Ακιντζί, εκφράζοντας τις θέσεις της τουρκοκυπριακής πλευράς, επιβεβαιώνουν και δικαιολογούν τοποθέτηση ότι υπάρχει ακόμη σημαντική δουλειά να γίνει».

Ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος συμπλήρωσε ότι «σε περίπτωση εμμονής σε θέματα που δεν διασφαλίζουν την ανάγκη η λύση να είναι λειτουργική και βιώσιμη, τότε δεν θα καταλήξουμε στα επιθυμητά αποτελέσματα».

Τέλος, ανέφερε ότι «η δική μας πλευρά παραμένει σοβαρή, προσηλωμένη στην ανάγκη για σκληρή δουλειά και σκληρή διαπραγμάτευση, ούτως ώστε να δημιουργηθούν εκείνες οι συνθήκες που να μας επιτρέπουν να αισιοδοξούμε για θετική κατάληξη η οποία, όχι μόνο δεν θα αφήνει νικητές και ηττημένους, αλλά θα διασφαλίζει και το μέλλον της Κύπρου ως ενός σύγχρονου ευρωπαϊκού κράτους»

protothema.gr
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.