ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Exit polls: Πρώτος χωρίς αυτοδυναμία ο Ραχόι

ispania-300-190
Πρώτο το Λαϊκό κόμμα του Μαριάνο Ραχόι δίνουν τα πρώτα exit polls στην Ισπανία. 

Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα, το κόμμα του Ραχόι εξασφαλίζει 114 με 124 έδρες, ενώ χρειάζεται 176 ώστε να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση. Οι Σοσιαλιστές εξασφαλίζουν 79 με 85 έδρες, οι Podemos 70 με 80, ενώ οι Πολίτες εξασφαλίζουν 40 με 46 έδρες. 

Πάντως, τα exit polls δείχνουν ότι θα υπάρξει μάχη στήθος με στήθος για την δεύτερη θέση. Το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων μεταδίδει ότι το PP είναι ο νικητής των εκλογών με το 26,8% των ψήφων και δεύτερη δύναμη αναδεικνύεται το κίνημα Podemos με το 21,7% των ψήφων.

Πάντως, βάσει του ισπανικού εκλογικού συστήματος, ακόμη κι αν οι Podemos βρεθούν στη δεύτερη θέση, δεν σημαίνει ότι θα εξασφαλίσουν και περισσότερες έδρες στο Κοινοβούλιο. Κι αυτό διότι έχουν μεγαλύτερα ποσοστά από τους Σοσιαλιστές σε περιφέρειες με λιγότερους ψηφοφόρους.   

Η συμμετοχή κυμάνθηκε στο 58,4% μέχρι τις 18:00 (19:00 ώρα Ελλάδος), ελαφρώς αυξημένη σε σχέση με τις εκλογές του 2011, όπου είχε φτάσει στο 57,7%. 
Share on Google Plus

Σχετικά με Tromero nea

Αγαπητοί αναγνώστες, μετά την ανάγνωση του περιεχομένου μην ξεχνάτε να μας κάνετε like. Παρακαλούμε γράψτε το σχόλιο σας σχετικά με το άρθρο με ευγενικό τρόπο. Η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη. Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας ειναι πολύ πολύτιμη γιά εμάς.Σας ευχαριστούμε.