ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Οκτώ διοικητές του ISIS σκοτώθηκαν από αεροπορικές επιδρομές

isis-okto-diikites-skotothikan-300_190
Οι κυβερνητικές δυνάμεις αναμένουν ότι θα έχουν εκδιώξει τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους από την πόλη Ραμάντι, στο δυτικό Ιράκ, μέσα σε μερικές ημέρες, μετέδωσε σήμερα η κρατική τηλεόραση του Ιράκ, επικαλούμενη τον αρχηγό του γενικού επιτελείου Όθμαν αλ Γανέμι.

Μια επιτυχία των κυβερνητικών δυνάμεων στο Ραμάντι θα αναπτερώσει σημαντικά το ηθικό του ιρακινού στρατεύματος, καθώς θα πρόκειται για την δεύτερη μεγάλη πόλη στη χώρα, μετά το Τικρίτ, την οποία οι κυβερνητικές δυνάμεις καταφέρνουν να θέσουν ξανά υπό τον έλεγχό τους εκδιώκοντας τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, το οποίο πέρυσι κατέλαβε περίπου το ένα τρίτο του Ιράκ.

"Τις ερχόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί η καλή είδηση της πλήρους απελευθέρωσης του Ραμάντι", μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Iraqia TV, επικαλούμενο δήλωση του Γανέμι.

Οι ένοπλες δυνάμεις του Ιράκ εισήλθαν χθες στην τελευταία συνοικία που εξακολουθεί να βρίσκεται υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών στο κέντρο του Ραμάντι, μια πόλη στην οποία η πλειονότητα των κατοίκων είναι σουνίτες και το ΙΚ είχε καταλάβει τον Μάιο.

Η αργή πρόοδος των κυβερνητικών δυνάμεων στην εκδίωξη των τζιχαντιστών από το Ραμάντι οφείλεται στο γεγονός ότι η ιρακινή κυβέρνηση θέλει να στηριχθεί αποκλειστικά στα δικά της στρατεύματα και όχι να χρησιμοποιήσει και σιιτικές πολιτοφυλακές προκειμένου να αποφύγει παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη σουνιτική αυτή πόλη, όπως αυτές που είχαν συμβεί κατά την ανακατάληψη της Τικρίτ τον Απρίλιο, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Το Ισλαμικό Κράτος ελέγχει την Μοσούλη, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Ιράκ, και τη Φαλούτζα, η οποία βρίσκεται μεταξύ του Ραμάντι και της Βαγδάτης, όπως και μεγάλες περιοχές της Συρίας.

Η κρατική τηλεόραση μετέδωσε επίσης, επικαλούμενη στρατιωτική ανακοίνωση, ότι οκτώ υψηλόβαθμα διοικητικά στελέχη του ΙΚ σκοτώθηκαν από αεροπορικές επιδρομές που πραγματοποίησε η ιρακινή πολεμική αεροπορία.

"Αεροπλάνα F-16 σκότωσαν δεκάδες τρομοκράτες, συμπεριλαμβανομένων 8 υψηλόβαθμων διοικητών του ΙΚ σε επιδρομές στην Χαουίτζα και την Άνμπαρ", προστίθεται στην ανακοίνωση, στην οποία δεν υπάρχουν περαιτέρω διευκρινίσεις.
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.