ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

LIVE:Με αλλαγές και διαφωνίες η συζήτηση για το Σύμφωνο Συμβίωσης

live-300-190
Παρακολουθήστε σε απευθείας μετάδοση με την Ολομέλεια της Βουλής την ψήφιση του νομοσχεδίου για το Σύμφωνο Συμβίωσης.

Το νομοσχέδιο αναμένεται να ψηφιστεί από τη Βουλή με διαφορετική κοινοβουλευτική πλειοψηφία από αυτή που στηρίζει την κυβέρνηση. 

Κι αυτό γιατί όπως όλα δείχνουν, θα το υπερψηφίσουν μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ, η Δημοκρατική Συμπαράταξη, το Ποτάμι και η Ένωση Κεντρώων. Η Νέα Δημοκρατία οδηγείται σε ψήφο κατά συνείδηση.



Ο υπουργός Δικαιοσύνης έχει οριστικοποιήσει τις αλλαγές τις οποίες είχε ήδη προαναγγείλει, αποδεχόμενος προτάσεις που είχαν κατατεθεί τόσο από βουλευτές της κυβέρνησης όσο και της αντιπολίτευσης.

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη έχει καταθέσει ονομαστική ψηφοφορία επί της αρχής του νομοσχεδίου, το οποίο δήλωσαν ότι στηρίζουν ΣΥΡΙΖΑ, Δημοκρατική Συμπαράταξη, Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων.

Την έντονη αντίθεση τους για όλα τα άρθρα του Συμφώνου Συμβίωσης εξέφρασαν οι ΑΝΕΛ, ξεκαθαρίζοντας ότι θα στηρίξουν τις υπόλοιπες διατάξεις του νομοσχεδίου.

Από την πλευρά της, η ΝΔ δια του εισηγητή της Χαράλαμπου Αθανασίου, προειδοποίησε ότι αν ο υπουργός Δικαιοσύνης δεν αποσαφηνίσει πλήρως τα τρία ζητήματα που είναι «κόκκινο πανί» για το κόμμα του, και είναι ο γάμος, η υιοθεσία και η ιθαγένεια, δεν πρόκειται να το στηρίξει. Ωστόσο, από τη γραμμή αυτή διαφοροποιήθηκε η βουλευτής του κόμματος Νίκη Κεραμέως, η οποία δήλωσε ότι θα υπερψηφίσει τα άρθρα για το Σύμφωνο Συμβίωσης, γιατί όπως είπε, «το επιβάλλει η πραγματικότητα».

«Μπήκα στην πολιτική για να εκφράσω τις προσωπικές απόψεις. Ο σεβασμός στις διεθνείς συμβάσεις δεν μπορεί να είναι αλά καρτ ούτε να εξαρτάται από τις αντιδράσεις κοινωνικών ομάδων», τόνισε η βουλευτής.

Κατά όλων των άρθρων που αφορούν το Σύμφωνο Συμβίωσης ομόφυλων ζευγαριών δήλωσε το ΚΚΕ, προσθέτοντας ότι επιφυλάσσεται να τοποθετηθεί για τα υπόλοιπα άρθρα κατά την συζήτηση τους, ενώ η Χρυσή Αυγή καταψηφίζει συλλήβδην το νομοσχέδιο.

Πάντως, για άλλη μια φορά ο κ. Παρασκευόπουλος ξεκαθάρισε ότι στο άρθρο 12 διασφαλίζεται με ρητή διατύπωση ότι δεν αφορά το Σύμφωνο Συμβίωσης υιοθεσία ή τεκνοθεσία ομόφυλων ζευγαριών.

Εξήγησε ακόμα ότι στο άρθρο 28 διευκρινίζεται ότι αφορά τη δυνατότητα απαλλαγής εκείνων που διαταράσσουν την κυκλοφορία για ασήμαντο διάστημα και για λόγους ευρύτερου κοινωνικού συμφέροντος.

Παράλληλα, ο υπουργός Δικαιοσύνης έκανε δεκτή την τροπολογία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την κατάργηση του άρθρου 347 του Ποινικού Κώδικα, που αφορά την παρά φύση ασέλγεια, τονίζοντας ότι «η κατάργηση της δεν αφήνει κανένα κενό αξιοποίνου» καθώς, όπως είπε, καλύπτεται ποινικά από άλλα άρθρα όπως αυτά που αφορούν αποπλάνηση ανηλίκων, μαστροπία και πορνογραφία.

Δεκτές έκανε ο υπουργός Δικαιοσύνης, την τροπολογία του αναπληρωτή υπουργού αρμόδιου για θέματα Διαφθοράς Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, για τον τρόπο κτήσης αποδεικτικών στοιχείων για εγκλήματα που εμπίπτουν στους αρμόδιους οικονομικούς εισαγγελείς, και του υφυπουργού αρμόδιου για θέματα Αθλητισμού Σταύρου Κοντονή, για τον τρόπο επιλογής των δικαστών στο Αθλητικό Δικαστήριο.

Το νομοσχέδιο υπερασπίστηκε από το βήμα της Βουλής και ο υπουργός Οικονομίας Ευκλείδης Τσακαλώτος.

«Είναι πολύ νωρίς για να κρίνουμε την επανάσταση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσακαλώτος, επικαλούμενος φράση του Κινέζου ηγέτη Τσου Εν Λάι και απαντώντας με αυτό τον τρόπο στους επικριτές του Συμφώνου.

«Το ελληνικό κράτος δεν μπορεί να στιγματίζει μια σεξουαλική προτίμηση, δεν μπορεί να πει ότι μια μερίδα συμπολιτών μας είναι διαφορετικοί, έχουν διαφορετικά δικαιώματα. Ο ρατσισμός που βλέπουμε καθημερινά γύρω μας εν μέρει είναι γιατί εκ των προτέρων το κράτος τους έχει στιγματίσει. Ελπίζω με αυτό το νομοσχέδιο να διορθωθεί αυτό, το ελληνικό κράτος να είναι φιλελεύθερο, να μην στιγματίζει και να εμβαθύνει στα ατομικά δικαιώματα», τόνισε.


real.gr

ΝΔ: Ψήφος κατά συνείδηση για το σύμφωνο συμβίωσης
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.