ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Συνεχίζεται ο κύκλος της βίας στην Τουρκία εναντίον του κουρδικού PKK - Πάνω από 200 οι νεκροί

kuklos_bias_stin_tourkia_300_190
«Πρόκειται για την απόλυτη εξαθλίωση», λέει κάτοικος της Σίζρε όπου μαίνονται εδώ και μέρες οι μάχες μεταξύ τουρκικού στρατού και PKK...
«Οι άρρωστοι δεν μπορούν να πάνε στο γιατρό. Οι τραυματίες περιθάλπονται μόνοι τους και πεθαίνουν. 

Τα φαρμακεία είναι κλειστά. Δεν έχουμε ούτε καν ψωμί. Το κράτος μας βομβαρδίζει ανελέητα».

Σύμφωνα με την Deutsche Welle, μόνον στην Τσίζρε των 100.000 κατοίκων που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με τη Συρία, ο τουρκικός στρατός σκότωσε τις δυο τελευταίες εβδομάδες 139 μαχητές του PKK. Πολλοί κάτοικοι της πόλης όμως ισχυρίζονται ότι ανάμεσα στα θύματα βρίσκονταν και άμαχοι, ακόμη και παιδιά.

«Στο Ντιγιάρμπακιρ, το Μαρντίν, τη Σιρνάκ, παντού η τρομοκρατική οργάνωση πραγματοποιεί επιθέσεις, αδιαφορώντας για τις ζωές των πολιτών. Οι τρομοκράτες κατασκευάζουν χαρακώματα και στήνουν οδοφράγματα στα κέντρα των πόλεων. Πυρπολούν σχολεία και τζαμιά, χρησιμοποιώντας τους πολίτες ως ανθρώπινες ασπίδες».

Ο εν λόγω κάτοικος παρουσιάζει μια τελείως διαφορετική εικόνα της πραγματικότητας, επιρρίπτοντας την ευθύνη στην τουρκική κυβέρνηση και το στρατό: «Πυροβολούν αδιακρίτως. Πετούν βόμβες λες και βρίσκονται σε εχθρική χώρα. Αλλά επιτίθενται σε μας. Επιτρέπεται ένα κράτος να επιτίθεται στους πολίτες του;».

Η κηδεία έξι μαχητών του PKK εξελίχθηκε χθες σε πορεία διαμαρτυρίας κατά της κυβέρνησης. Με τη χρήση δακρυγόνων η αστυνομία διέλυσε το πλήθος. 

Αυτό που μένει πίσω είναι απλώς το μίσος.

Το κυβερνών κόμμα AKP προανήγγειλε τη συνέχιση της εν εξελίξει στρατιωτικής επιχείρησης κατά του PKK τουλάχιστον μέχρι την άνοιξη. 

Αυτό σημαίνει ότι η αιματοχυσία στην νοτιοανατολική Τουρκία θα συνεχιστεί πιθανότατα αρκετούς μήνες ακόμη. 

Ο πρωθυπουργός Davutoglu προτίθεται να επιφέρει στο PKK το τελειωτικό πλήγμα. Τα τελευταία 30 χρόνια όμως κατέδειξαν ότι ο στόχος αυτός δεν μπορεί αν επιτευχθεί με τα όπλα. 

Διότι κάθε τόσο γινόταν εμφανές ότι όσο μεγαλύτερο το μένος του τουρκικού στρατού, τόσο πιο εύκολο για το PKK να στρατολογήσει μαχητές. 

Με τον τρόπο αυτό συνεχίζεται ο φαύλος κύκλος της βίας στην Τουρκία.
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.