ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

VW Golf GTE: Υβριδική πρωτοπορία

VW-Golf-300x190
Του Σπύρου Ρέκκα
Η συμφωνία στο Παρίσι των 196 χώρων για να καταπολεμήσουν την κλιματική αλλαγή ενισχύει τη θέση των υβριδικών αυτοκινήτων. Οδήγησα το πιο εξελιγμένο μικρομεσαίο υβριδικό μοντέλο της VW, το Golf GTE.
 
Αποτελεί την πρώτη προσπάθεια της μάρκας να τοποθετήσει το δημοφιλές μοντέλο στην οικογένεια των υβριδικών plug in προτάσεων υψηλής αξίας.

Tο σύστημα παραγωγής ενέργειας ταιριάζει γάντι στις ελληνικές φορολογικές τάσεις, γιατί απαρτίζεται από έναν βενζινοκινητήρα 1.4 TSI 150 ίππων και έναν ηλεκτροκινητήρα ισχύος 102 ίππων. Συνδυάζεται με τροποποιημένο αυτόματο κιβώτιο DSG. 

Η διαθέσιμη ισχύς φθάνει στους 204 ίππους και η μέγιστη ροπή στα 35,4 χλγμ. Στον δρόμο «πετάει» και οι εργοστασιακές επιδόσεις (0-100 χλμ./ώρα σε 7,6’’ και τελική 222 χλμ./ώρα) είναι κοντά στην πραγματικότητα. 

Η οδική συμπεριφορά έχει επηρεαστεί από το πρόσθετο βάρος των μπαταριών, αλλά παραμένει σε υψηλά επίπεδα. Μου άρεσε η ηχομόνωση και η ποιότητα κύλισης.
 
Την εργοστασιακή μεικτή κατανάλωση (1,6 λίτρα/100 χλμ. που προκύπτει από διαδρομή κατά 2/3 με πλήρως ηλεκτρική μετακίνηση και κατά 1/3 με υβριδική, όπως ορίζει ο NEDC), δεν μπόρεσα να την πετύχω. Κατανάλωσε 6,5 λίτρα/100 χλμ. 

Εκπομπές CO2 37 γρ./χλμ., μηδενικά τέλη κυκλοφορίας. Η VW ανακοίνωσε ότι αμιγώς ηλεκτρικά καλύπτει έως και 50 χλμ., ενώ συνδυαστικά έχει αυτονομία 939 χλμ.(πλήρως φορτισμένη μπαταρία και πλήρης δεξαμενή καυσίμου).
 
Η μπαταρία ιόντων λιθίου, χωρητικότητας 8,7 KWh, βρίσκεται κάτω από τα καθίσματα και φορτίζει σε 3,5 ώρες μέσω οικιακής παροχής. 

Η παρουσία του ρεζερβουάρ κάτω από το πορτμπαγκάζ περιόρισε τη χωρητικότητα στα 272 λίτρα, από 380 λίτρα που είναι στη συμβατική έκδοση. Η τιμή των 37.950 ευρώ είναι υψηλή, αλλά δικαιολογείται από το τεχνικό υπόβαθρο του αυτοκινήτου.


real.gr
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.