ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Σεξουαλικές επιθέσεις σε 12 από τα 16 κρατίδια της Γερμανίας έγιναν την Πρωτοχρονιά

sexoualikes_epithesis_se_12_apo_ta_16_kratidia_tis_germanias-24-1-16
Η γερμανική αστυνομία αναθεώρησε προς τα επάνω την έκταση των επιθέσεων που έγιναν τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς σε βάρος γυναικών σε όλη τη χώρα και όχι μόνο στην Κολονία, καθώς...
σε μια έκθεσή της αναφέρει ότι αναφέρθηκαν τέτοια φαινόμενα σε 12 από τα 16 κρατίδια.

Συνολικά σε δώδεκα από τα συνομόσπονδα γερμανικά κρατίδια καταγγέλθηκαν σεξουαλικές επιθέσεις και ληστείες τη νύχτα της 31ης Δεκεμβρίου προς την 1η Ιανουαρίου, ανέφεραν η εφημερίδα Suddeutsche Zeitung και τα τηλεοπτικά κανάλια NDR και WDR επικαλούμενα την έκθεση της δικαστικής αστυνομίας (ΒΚΑ).

Μέχρι σήμερα οι αρχές και τα μέσα ενημέρωσης είχαν επικεντρώσει το ενδιαφέρον τους στην Κολονία --το επίκεντρο των επιθέσεων-- και στο Αμβούργο όπου είχαν γίνει περισσότερες από 200 καταγγελίες.

"Το φαινόμενο της σεξουαλικής βίας, που εν μέρει συνδυάζεται με ληστείες, είναι μεγαλύτερο απ' όσο γνωρίζαμε μέχρι τώρα", γράφει η γερμανική εφημερίδα στον ιστότοπό της.

Οι περισσότερες καταγγελίες, περίπου 1.000, έχουν γίνει στη Ρηνανία-Βόρεια Βεστφαλία (στην Κολονία, το Ντίσελντορφ και το Μπίλεφελντ). Σε μικρότερο βαθμό, παρόμοια επεισόδια καταγράφηκαν στην Έσση (31), τη Βαυαρία (27), τη Βάδη-Βιρτεμβέργη (25), τη Βρέμη (11) και το Βερολίνο (6). Από μία καταγγελία για επίθεση δέχτηκαν οι αρχές στην Κάτω Σαξονία, το Βρανδεβούργο, τη Σαξονία, τη Ρηνανία-Παλατινάτο και το Σάαρλαντ.

Σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις, τα θύματα ήταν γυναίκες. Οι μάρτυρες καταθέτουν ότι οι δράστες ήταν συχνά αλλοδαποί έφηβοι ή νεαροί άνδρες, ηλικίας17-30 ετών.

Οι επιθέσεις της Κολονίας, που οι αρχές τις αποδίδουν σε νεαρούς βορειοαφρικανικής και αραβικής καταγωγής, στάθηκαν αφορμή για μια ευρεία συζήτηση στη Γερμανία για την πολιτική των ανοιχτών συνόρων και τις συνέπειες από την άφιξη πάνω από 1 εκατομμυρίου προσφύγων εντός του 2015.

H Αϊντάν Εζογκούζ, που είναι αρμόδια για το θέμα της ενσωμάτωσης των προσφύγων, εκτίμησε μιλώντας στην εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung ότι η υπόθεση έχει "δηλητηρίασει" το κλίμα στη χώρα. "Μερικές εκατοντάδες εγκληματίες δεν αντιπροσωπεύουν ένα εκατομμύριο πρόσφυγες", τόνισε χαρακτηριστικά.

kathimerini.gr
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.