ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Τρόμος στην Τουρκία - Γερμανοί τουρίστες τα θύματα της επίθεσης

tromos_stin_tourkia_300_190
Δέκα νεκροί και τουλάχιστον 15 τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός της τρομοκρατικής επίθεσης που έλαβε χώρα το πρωί στην καρδιά της Κωνσταντινούπολης, στην πλατεία Σουλτάν Αχμέτ, που βρίσκεται δίπλα στην Αγιά Σοφιά. 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι δράστης είναι ένας Σαουδάραβας καμικάζι, ο οποίος πέρασε πρόσφατα τα σύνορα της χώρας από τη Συρία. Ο Αχμέτ Νταβούτογλου έκανε γνωστό ότι όλα τα θύματα της επίθεσης είναι ξένοι και μάλιστα στην πλειοψηφία τους Γερμανοί πολίτες. Μάλιστα, για τον λόγο αυτό είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ. 

«Επιβεβαιώσαμε ότι ο δράστης της τρομοκρατικής επίθεσης είναι ξένος μαχητής του Ισλαμικού Κράτους» ανέφερε ο Νταβούτογλου και διαβεβαίωσε ότι η Άγκυρα θα εντοπίσει τα πρόσωπα που συνδέονται με τον βομβιστή και θα τιμωρήσει. 

Ο Τούρκος πρωθυπουργός τόνισε στην Μέρκελ ότι οι Γερμανοί αξιωματούχοι θα ενημερώνονται διαρκώς για τα ευρήματα των ερευνών. Λίγη ώρα νωρίτερα, η καγκελάριος της Γερμανίας είχε εκφράσεις την ανησυχία ότι ανάμεσα στους νεκρούς ενδέχεται να βρίσκονται Γερμανοί πολίτες, σημειώνοντας ότι μετείχαν σε οργανωμένο ταξίδι. 

Τούρκος αξιωματούχος, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο, δήλωσε ότι «τουλάχιστον 9 στους 10» ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους είναι Γερμανοί. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έκανε επίσης λόγο για «επίθεση αυτοκτονίας» που διαπράχθηκε από καμικάζι και σημείωσε ότι η Τουρκία αποτελεί τον πρώτο στόχο πολλών τρομοκρατικών οργανώσεων που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή. 

Από τις μέχρι τώρα έρευνες των τουρκικών αρχών φαίνεται πως ο δράστης γεννήθηκε το 1988, ενώ την ίδια στιγμή διερευνώνται οι διασυνδέσεις του. Δύο από τους 15 τραυματίες της τρομοκρατικής επίθεσης νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση. Ο πρωθυπουργός Νταβούτογλου συγκάλεσε στην Άγκυρα επείγουσα σύσκεψη για την αντιμετώπιση της κρίσης. 


real.gr
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.