ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Απεργούν δημοσιογράφοι, ΠΝΟ και συμβολαιογράφοι

apergoun_dimosiografoi_28-1-16
Γενική 24ωρη απεργία των εργαζομένων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ είναι προγραμματισμένη από τις 06:00 το πρωί της Πέμπτης 28 Ιανουαρίου μέχρι και τις 06:00 το πρωί της Παρασκευής 29 Ιανουαρίου

Η ΕΣΗΕΑ προχωρά σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων ενάντια στο ασφαλιστικό που προωθεί η κυβέρνηση και σε ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι θα δοθεί «αγωνιστική απάντηση στην απόπειρα κατάργησης του δημοσιογραφικού λειτουργήματος, που όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, επιχειρείται με την αποδόμηση εργασιακών, ασφαλιστικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών».

Παράλληλα, απευθύνει κάλεσμα προς όλους τους δημοσιογράφους να συμμετάσχουν δυναμικά στην απεργιακή κινητοποίηση της Πέμπτης 28/1 που εξήγγειλε η ΠΟΕΣΥ για το Ασφαλιστικό και στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12 το μεσημέρι μπροστά από τα γραφεία της ΕΣΗΕΑ.

Μπαράζ κινητοποιήσεων ενάντια στο ασφαλιστικό

-ΠΝΟ
Σε σαρανταοκτάωρη απεργία από την Τετάρτη 27 μέχρι και την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου έχει προχωρήσει η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας. Τα 14 σωματεία της ΠΝΟ συμμετέχουν και στην γενική απεργία της ΓΣΕΕ, στις 4 Φεβρουαρίου.

-Συμβολαιογράφοι
Με απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος οι συμβολαιογράφοι όλης της χώρας απεργούν από την Τετάρτη 27/1 ως και την Παρασκευή 29/1, συμμετέχοντας στην απεργία των δικηγόρων και των δικαστικών επιμελητών για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

-Πωλητές λαϊκών αγορών

Απεργία, με κλείσιμο των Λαϊκών Αγορών, αποφάσισαν οι πωλητές λαϊκών αγορών. Θα μείνουν κλειστές οι λαϊκές αγορές την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου, προκειμένου να ενισχύσουν με την παρουσία τους τα μπλόκα των αγροτών ενώ θα διαδηλώσουν στη Θεσσαλονίκη, όπου ανοίγει τις πύλες της η 26η έκθεση AGROTICA.

-Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος
Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), έχει αποφασίσει να κλείσει τα γραφεία των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου, αποχή των γιατρών από γραφειοκρατικές υποχρεώσεις (πιστοποιητικά, γνωματεύσεις, συμμετοχές σε επιτροπές), πλην ΑΜΕΑ, στις 28 και 29 Ιανουαρίου, αποχή από το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης στις 1 και 3 Φεβρουαρίου, και γενική συνέλευση στις 6 Φεβρουαρίου, όπου το προεδρείο του ΠΙΣ θα εισηγηθεί κλιμάκωση των κινητοποιήσεων ενάντια στο Ασφαλιστικό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση.


real.gr
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.