ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Από πνιγμό ο θάνατος - Μυστήριο με τα αίτια

apo_pnigmo_o_thanatos_twn_duo_filon_300_190
Φως στα αίτια του τραγικού δυστυχήματος από το οποίο έχασαν τις ζωές τους ο Βασίλης Γρατσάνης και ο Γιάννης Κορδώσης θέλουν να ρίξουν οι αρχές. Σήμερα αναμένεται να παιχτεί η τελευταία πράξη του δράματος, με τις κηδείες των δυο άτυχων νέων. 

Η αστυνομία μελετά όλα τα σενάρια, ωστόσο τα δεδομένα της ιατροδικαστικής εξέτασης δείχνουν πνιγμό ως αιτία θανάτου, μετά την πτώση του αυτοκινήτου σε αρδευτικό κανάλι βάθους έξι μέτρων που είχε νερό ύψους δυο μέτρων. Φως στις συνθήκες που έγινε το δυστύχημα αναμένεται να ρίξουν και τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων, τα οποία όμως δεν θα βγουν πριν περάσουν δυο μήνες.

Σήμερα οι κηδείες

Στο πένθος έχει βυθιστεί η περιοχή Πεντάλοφου Αιτωλοακαρνανίας, μετά την τραγική κατάληξη του θρίλερ με τους δύο νέους που αγνοούνταν από τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς. Στις 13:00 θα γίνει στα Πηγάδια Παλαιομάνινας η κηδεία του Βασίλη Γρατσάνη, ενώ δύο ώρες αργότερα, στις 15:00 το μεσημέρι, θα γίνει στο Πεντάλοφο, η κηδεία του Γιάννη Κορδώση.

Διερευνούν τις συνθήκες του δυστυχήματος

Όσον αφορά στις έρευνες, για το πώς το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι άνδρες κατέληξε στο αρδευτικό κανάλι, εξετάζεται το ενδεχόμενο να έσκασε το λάστιχο της αριστερής μπροστινής ρόδας.

Οι άτυχοι άνδρες βρέθηκαν χθες το μεσημέρι, μέσα στο αυτοκίνητό τους σε αρδευτικό κανάλι, μόλις δύο χιλιόμετρα από το σημείο που εξαφανίστηκαν τα ίχνη τους, και οι έως τώρα ενδείξεις οδηγούν στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για ένα τραγικό τροχαίο δυστύχημα.

Το ΙΧ με τον 40χρόνο Γιάννη Κορδόση και τον 35χρονο Βασίλη Γρατσάνη κατέληξε ελάχιστα λεπτά μετά τις 5 τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς στο αρδευτικό κανάλι, το οποίο έχει βάθος 6 μέτρων και με τη στάθμη του νερού να φθάνει περίπου στα 2 μέτρα.

Όπως έδειξε η νεκροψία - νεκροτομή που διενεργήθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου όπου μεταφέρθηκαν οι σοροί, οι δύο άνδρες πέθαναν από πνιγμό. Ο 35χρονος δεν έφερε κακώσεις παρά μόνον μικρές εκχυμώσεις στις κνήμες, ενώ ο 40χρονος δεν έφερε ούτε εκχυμώσεις, που σημαίνει ότι η πτώση του αυτοκινήτου στο κανάλι ήταν ομαλή.

Δεν οδηγούσε το όχημα ο ιδιοκτήτης του

Εντύπωση πάντως στις αρχές προκαλεί το γεγονός ότι στη θέση του οδηγού του μοιραίου οχήματος δεν βρισκόταν ο ιδιοκτήτης του, αλλά ο συγχωριανός και φίλος του. 

Σύμφωνα, μάλιστα, με τα όσα λένε συγχωριανοί του 40χρονου που φέρεται να οδηγούσε το μοιραίο αυτοκίνητο που αποτέλεσε τον υγρό τάφο των δύο νέων, δεν τον είχαν δει ποτέ ξανά να οδηγεί. Μετά από αυτές τις πληροφορίες ερευνάται κατά πόσο κατείχε δίπλωμα ή όχι.

Εντύπωση πάντως έχει προκαλέσει το γεγονός ότι παρότι το αυτοκίνητο είχε ντελαπάρει δίπλα στο δρόμο και κοντά σε ένα συνεργείο και κατοικημένη περιοχή από την οποία περνούσαν καθημερινά συμμετέχοντες στις έρευνες, εντοπίστηκε μετά από τέσσερις ολόκληρες μέρες.

Δύο κάτοικοι του χωριού υποστηρίζουν ότι είδαν το αναποδογυρισμένο όχημα πηγαίνοντας προς το συνεργείο που βρίσκεται περίπου 40 μέτρα από το σημείο της τραγωδίας και επικοινώνησαν με τις αρχές.

Αντίθετα, σύμφωνα με πληροφορίες από την αστυνομία, το αυτοκίνητο εντόπισαν πεζοπόρα τμήματα καθώς είχαν εστιάσει σ' εκείνη την περιοχή την αναζήτηση, μελετώντας τα τελευταία στίγματα από τα κινητά τους. Πάντως, στο σημείο η βλάστηση είναι πυκνή, ενώ και το συνεργείο που είναι δίπλα στο κανάλι ήταν κλειστό λόγω των εορτών.
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.