ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Ανασχηματισμό τον Μάρτιο "βλέπει" ο Καμμένος

anasximatismos_erxete_300_190
Ανασχηματισμός, μια λέξη που δεν φεύγει ποτέ από το... 
λεξιλόγιο των πολιτικών. Ειδικά όταν υπάρχουν μπροστά κρίσιμα και σημαντικά νομοσχέδια. Όπως το ασφαλιστικό που θα ψηφιστεί μέχρι τέλος Ιανουαρίου και εκείνο για τη φορολογία των αγροτών, για το οποίο έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση καθώς αναμένεται μέσα στον Φεβρουάριο.

Ο ΒΗΜΑτοδότης αποκαλύπτει σήμερα (06.01.2016) ότι σύμφωνα με όσα αναφέρει σε κατ’ ιδίαν συνομιλίες του ο Πάνος Καμμένος, ο ανασχηματισμός αναμένεται στο τέλος Μαρτίου, όταν θα έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, θα έχει αρχίσει να εφαρμόζεται το ασφαλιστικό και θα έχει πια ψηφιστεί και το αγροτικό. Όλα αυτά με βάση τις εκτιμήσεις πως η κυβέρνηση δεν θα αντιμετωπίσει απώλειες στις κρίσιμες ψηφοφορίες που θα προηγηθούν.

Ο ανασχηματισμός, σύμφωνα με το δημοσίευμα, έχει ήδη αρχίσει να απασχολεί όλα τα κυβερνητικά στελέχη. Αναφέρει δε και τους... επικρατέστερους για να αλλάξουν χαρτοφυλάκιο ή και εκείνους που θα μείνουν εκτός.

Οι πληροφορίες ανέφεραν πως ένας από τους υποψήφιους για να αλλάξουν θέση είναι ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης. Είχε ακουστεί (όπως και παλιότερα) πως θα "μετακομίσει" στο Μαξίμου για να αναλάβει τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο κ. Φίλης "φρόντισε από τώρα να λάβει ορισμένες διαβεβαιώσεις" και πλέον, όταν ρωτάται σχετικά, απαντά πως δεν υπάρχει περίπτωση να φύγει από το υπουργείο Παιδείας αφού είναι σε εξέλιξη ο εθνικός διάλογος για την Παιδεία.

Ο άλλος υποψήφιος για αλλαγή χαρτοφυλακίου είναι ο Γιώργος Κατρούγκαλος, ο οποίος αφού έφερε το Ασφαλιστικό αναμένεται να πάρει... προαγωγή και προορίζεται για υπουργός Ανάπτυξης. Όλα δείχνουν πως και η Όλγα Γεροβασίλη θα αφήσει το Μαξίμου και τη θέση της κυβερνητικής εκπροσώπου για κάποιο παραγωγικό υπουργείο.

Όπως γράφει ο ΒΗΜΑτοδότης, στο Μαξίμου δεν είναι ικανοποιημένοι με τις επιδόσεις της κας Γεροβασίλη και θέλουν κάτι άλλο, ένα πρόσωπο που να μπορεί να δημιουργεί θέματα και εν συνεχεία να μπορεί να τα στηρίζει, να περνά την ιδεολογική γραμμή, να έρχεται σε σύγκρουση, να κάνει τα λεγόμενα μπρίφινγκ σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Όσον αφορά στον Γιώργο Σταθάκη, το θέμα με το πόθεν έσχες του αναμένεται να τον αφήσει εκτός κυβέρνησης, τουλάχιστον μέχρι να ξεκαθαρίσει η υπόθεση.

Όλα αυτά βέβαια είναι σε επίπεδο φημών και πληροφοριών. Οι ανασχηματισμοί, άλλωστε, είναι και ενός είδους μέσο πίεσης προς βουλευτές που περιμένουν να υπουργοποιηθούν. Και με δύσκολα νομοσχέδια μπροστά (ασφαλιστικό, αγροτικό), οι... διαρροές έχουν τη δική τους ξεχωριστή σημασία.


newsit.gr
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.