ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Βόμβα στις συντάξεις του Δημοσίου: Ποιοι θα έχουν τεράστιες μειώσεις και ποιοι θα βγουν αναγκαστικά στη σύνταξη με μειωμένες αποδοχές;

bomba_stis_sintaxis_tou_dimosiou_20-1-16
Μια βόμβα κρύβει το ασφαλιστικό για τους εργαζόμενους...
στο Δημόσιο, καθώς όλα αλλάζουν εκτός από τον κώδικα που με το άρθρο 155 προβλέπει την υποχρεωτική συνταξιοδότηση όσων συμπληρώσουν το 60ο έτος ηλικίας και 35 έτη υπηρεσίας.
Σύμφωνα με την εφημερίδα “Ελεύθερος Τύπος” οι εργαζόμενοι αυτοί θα αναγκαστούν να συνταξιοδοτηθούν παρά τη θέλησή τους και να υποστούν μειώσεις συντάξεων πάνω από 23%, με το σχέδιο της κυβέρνησης.
Μάλιστα υπολογίζεται ότι μόνο φέτος οι εργαζόμενοι που βρίσκονται στην παγίδα αυτή είναι τουλάχιστον 3.000
Στελέχη του Δημοσίου τονίζουν ότι πρέπει άμεσα να τροποποιηθεί η διάταξη ώστε η αυτοδίκαιη απόλυση των μόνιμων υπαλλήλων να προβλέπεται στο 62ο έτος και με 40 έτη υπηρεσίας έτσι ώστε να μην υπάρχουν μεγαλύτερες απώλειες στις συντάξιμες αποδοχές .

Οι συντάξεις όσων αποχωρούν με 35ετια το 2016

εκπαίδευση/έτη αναλογική τελική
ΠΕ/35 625 948
ΤΕ/35 581 907
ΔΕ/35 529 858
ΥΕ/35 453 787

Στην ίδια μοίρα μπαίνουν και χιλιάδες υπάλληλοι οι οποίοι αποφάσισαν να παραμείνουν στο Δημόσιο υπό το φόβο των νέων περικοπών.
Αν δεν αλλάξει όμως ο υπαλληλικός κώδικας και πιάσουν το 60ό έτος με 35ετία στα επόμενα έτη θα συνταξιοδοτηθούν υποχρεωτικά, με ακόμη μεγαλύτερες μειώσεις σε σύγκριση με όσους φεύγουν το 2016.

newsit.gr
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.