ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Τσακαλώτος: Βρήκα ευήκοα ώτα – Ντάισελμπλουμ: Κάντε μεταρρυθμίσεις

tsakalotos_300_190
Βρυξέλλες, του Θάνου Αθανασίου
Το στίγμα της σημερινής συνάντησης του eurogroup, έδωσε προσερχόμενος το μεσημέρι της Πέμπτης στο κτίριο τους συμβουλίου ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών.

Ο Ευ. Τσακαλώτος δήλωσε πως μόλις επισκέφθηκε έξι πρωτεύουσες "όπου είχα συναντήσεις με έξι υπουργούς οικονομικών όπου συνομίλησα για το ελληνικό πρόγραμμα και ευρωπαϊκά θέματα οικονομικού και μη περιεχομένου", ανέφερε χαρακτηριστικά. 

"Όπου πήγα βρήκα ευήκοα ώτα και ανθρώπους που έψαχναν για λύσεις και δεν αρέσκονταν σε υποσχέσεις", κατέληξε ο ΥΠΟΙΚ.

Ντάισελμπλουμ: Οι μεταρρυθμίσεις που είναι απαραίτητες για να ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση
Λίγες ώρες νωρίτερα σε ενημερωτική επιστολή του προς το Ολλανδικό Κοινοβούλιο o πρόεδρος του eurogroup έθεσε την ατζέντα της συνεδρίασης. 

Συγκεκριμένα ο Γ. Ντάισελμπλουμ αναφέρει:

"Η προσδοκία είναι ότι το Eurogroup θα μιλήσει για την τρέχουσα κατάσταση σε ό,τι αφορά τις μεταρρυθμίσεις που είναι αναγκαίες προκειμένου να ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος."

Το κείμενο συνεχίζει με τις ελληνικές υποχρεώσεις στο πλαίσιο της αξιολόγησης:

"Πριν από την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης, η Ελλάδα θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να εφαρμόσει επιπλέον μεταρρυθμίσεις στο πεδίο του ασφαλιστικού και των δημόσιων οικονομικών. 

Οι θεσμοί βρίσκονται ακόμα σε συνεννόηση με τις ελληνικές αρχές σε ό,τι αφορά την συγκεκριμενοποίηση του περιεχομένου των μεταρρυθμίσεων που είναι αναγκαίες προκειμένου να μπορεί να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση. 

Με την επιτυχή ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης, μπορεί μια δεύτερη χρηματική δόση να διατεθεί προς εκταμίευση από την Ελλάδα. 

Οι εκταμιεύσεις μιας πιθανής δεύτερης δόσης θα συνοδεύονται, όπως είθισται, από μεταρρυθμίσεις, οι οποίες θα πρέπει να υλοποιούνται από τις ελληνικές αρχές προκαταβολικά".

Μοσκοβισί: Πρώτα αξιολόγηση και μετά συζήτηση για το χρέοςΑπό την πλευρά του, ο Πιέρ Μοσκοβισί δήλωσε πως το αποψινό Eurogroup θα είναι σύντομο και όσον αφορά την Ελλάδα, η προσοχή θα επικεντρωθεί στη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού της συστήματος.

«Αυτό που επιθυμώ», είπε ο Ευρωπαίος Επίτροπος, «είναι μια “αξιόπιστη” μεταρρύθμιση. Η συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση είναι καλή. Σημαντικές μεταρρυθμίσεις έχουν ψηφιστεί και τώρα μπαίνουν σε ισχύ, προκειμένου να επιστρέψει η ελληνική οικονομία στην ανάπτυξη.

Οπως ανέφερε, αυτό που είναι αναγκαίο είναι να πρώτον να ολοκληρώσουμε την αξιολόγηση και μετά να ξεκινήσουμε μια “θετική συζήτηση” για το ελληνικό χρέος. Γι αυτό χρειάζεται ένα αξιόπιστο μεταρρυθμιστικό σχέδιο. Θα δούμε ποιες είναι οι αναγκαίες παράμετροι, όμως είναι πολύ νωρίς για να μιλήσουμε λεπτομερώς. Επαναλαμβάνω είναι ζήτημα αξιοπιστίας, έτσι όπως έχει προσδιοριστεί στο Μνημόνιο


real.gr
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.